Υλικά:
1 κιλό περίπου κολοκυθάκια
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. γαλέτα (φρυγανιά κοπανισμένη)
3 μεγάλα αβγά ελαφρά χτυπημένα με 3 κουταλιές γάλα 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
μπόλικο λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνετε τα κολοκύθια για 5-6 λεπτά σε μπόλικο αλατισμέ νο νερό που σιγοβράζει, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε σε παγωμένο νερό. Ύστερα τα περνάτε από τρίφτη (όχι πολύ ψιλό) τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγί σουν για 1 ώρα. Τα αδειάζετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε το τυρί, τη φρυγανιά, το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ και τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
Πρέπει να είναι χαλαρό – δεν θα το πλάθετε σαν κεφτέδες – αν όμως είναι πολύ ρευστό, τότε ανακατεύετε μέσα λίγο αλεύρι. Ζεσταίνετε καλά μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα γεμάτες
κουταλιές από το μίγμα. Αφήνετε τους κολοκυθοκεφτέδες να ροδίσουν από τη μια πλευρά και τους γυρίζετε.
Τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρετε αμέσως με σαλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι.
H φωτο είναι από το προφιλ του κου Andreas Pieri
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.