Μπιφτέκια τόνου με σάλτσα άνιθου

Αυτά τα μπιφτέκια τόνου με σάλτσα άνιθου είναι μια συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση του τόνου με την αρωματική φρεσκάδα του άνιθου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και υφή, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Περιγραφή:

  • Μπιφτέκια: Τα μπιφτέκια τόνου είναι φτιαγμένα από φρέσκο τόνο, κρεμμύδι, σχινοπρασο κρεμμύδι, αυγά και παρμεζάνα. Έχουν μια συμπαγή υφή και μια ελαφρώς πικάντικη γεύση που ισορροπεί τέλεια με τη δροσερή σάλτσα άνιθου.
  • Σάλτσα άνιθου: Η σάλτσα άνιθου είναι φτιαγμένη από άνηθο, κρεμα γάλακτος, ελαιόλαδο, λεμόνι και σκορδο. Έχει μια δροσερή και λεμονάτη γεύση με έντονο το άρωμα του άνιθου, που ταιριάζει ιδανικά με τα μπιφτέκια τόνου.

Γεύση και υφή:

  • Γεύση: Η γεύση των μπιφτεκιών τόνου με σάλτσα άνιθου είναι πλούσια και γευστική. Ο τόνος δίνει μια αλμυρή γεύση, ενώ ο άνηθος προσθέτει μια δροσερή και αρωματική νότα. Η σάλτσα άνιθου ισορροπεί τέλεια τις γεύσεις με την δροσερή και λεμονάτη γεύση της.
  • Υφή: Τα μπιφτέκια τόνου έχουν μια συμπαγή υφή που δεν είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή. Η σάλτσα άνιθου προσθέτει μια υγρή υφή στο πιάτο.

Συνολική εντύπωση:

Αυτά τα μπιφτέκια τόνου με σάλτσα άνιθου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα. Η πλούσια γεύση του τόνου, η δροσερή σάλτσα άνιθου και η εύκολη προετοιμασία τα καθιστούν ιδανικά για κάθε περίσταση.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια τόνου με σάλτσα άνιθου με ρύζι ή πατάτες.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένη πιπεριά ή ντομάτα στα μπιφτέκια για επιπλέον γεύση.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο τσίλι.

Σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά 🛒

14 μπιφτεκια:
3 (160g) Κονσέρβες Τόνος σε λάδι, στραγγισμένο
3 αυγά χτυπημένα
Ξύσμα 1/4 λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
1 ραβδί σέλινο, ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι πιπέρι

Σάλτσα άνηθου:
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 Κγ χυμό λεμονιού
Φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα άνηθου της αρεσκείας σας
Πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μπιφτέκια. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε ένα
τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.

Σάλτσα άνηθου:
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 Κγ χυμό λεμονιού
Φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα άνηθου της αρεσκείας σας
Πρέζα αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Είτε περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τα μπιφτέκια είτε σερβίρετε στο πλάι.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Αυτά τα μπιφτέκια τόνου είναι εξαιρετικά εύκολα στην παρασκευή τους και ένα υγιεινό πιάτο που συνδυάζεται.
Φτιάχνουν ένα υπέροχο ελαφρύ μεσημεριανό μόνο με μια σαλάτα ή μπορείτε να τα συνδυάσετε με λαχανικά και πατάτες για ένα νόστιμο δείπνο. Μην αφήσετε έξω τη σάλτσα άνηθου! 🤤

Προηγούμενο άρθροΕκρηκτικός Συνδυασμός: Τηγανίτες Πατάτας με Μπέικον, Κρεμμύδι και μαιντανό
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο με μυστικό υλικό για αφράτη και γευστική πίτα!