Κολοκυθοκεφτέδες με καπνιστό τυρί
Οι κολοκυθοκεφτέδες με καπνιστό τυρί είναι μια νόστιμη και δημοφιλής επιλογή για ένα υγιεινό και νηστίσιμο ορεκτικό να βάλουμε καπνιστό τόφου. Οι κολοκυθοκεφτέδες φτιάχνονται από τριμμένα κολοκύθια, αλεύρι, αυγά και μπαχαρικά, και συχνά προσθέτονται καπνιστό τυρί για να δώσουν μια πλούσια γεύση. Αυτή η συνδυασμένη γεύση των κολοκυθοκεφτέδων με το καπνιστό τυρί δημιουργεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των γεύσεων. Μπορείτε να τους σερβίρετε ως ορεκτικό. Απολαύστε τους!
Υλικά:
μέτρια κολοκυθάκια 1 τεμ.
Καπνιστό τυρί 90 γρ (οι vegan μπορούν να βάλουν καπνιστό τόφου)
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.
σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αυγά 2 τεμ.
αλεύρι 4-5 κ.σ.
μάραθο
μαϊντανός
άλας
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
για τη σάλτσα:
γιαούρτι στραγγιστό 1/2 κουτ.
μαγιονέζα 1 κ.γ.
μουστάρδα 1 κουτ.
αλάτι
μάραθο
σκόρδο 1 σκελίδα πιεσμένη
Εκτέλεση:
Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται.
Τρίβουμε το καπνιστό τυρί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά, το σκόρδο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, μαϊντανό, μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε καλά.
Αφαιρούμε το μείγμα με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι.
Μόλις ψηθούν από τη μια μεριά τα αναποδογυρίζουμε και από την άλλη, ο στόχος είναι να γίνει ωραία κρούστα.
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το λίπος.
Η σάλτσα παρασκευάζεται με ανάμειξη των προϊόντων – στραγγιστό γιαούρτι, μαγιονέζα, μουστάρδα, σκόρδο, αλάτι, άνηθο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κολοκυθοκεφτέδες
Σήμερα έφτιαξα κολοκυθοκεφτέδες, αλλά αυτή τη φορά πρόσθεσα λίγη τριμμένη μελιτζάνα και πατάτα. Δεν μέτρησα με ακρίβεια τα λαχανικά.
Υλικά
1 κγρ κολοκυθάκια
αλάτι
1 ξερο κρεμμύδι
1 πατάτα μικρή
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μελιτζάνα
λίγο ανηθο
2 αυγά
120 γρ τυρί κιτρινο παρμεζάνα
αλεύρι όσο παρει
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Έτριψα τα κολοκυθάκια στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη/περίπου ένα κιλό/.
Πασπαλίστηκα με λίγο αλάτι. Ανακάτεψα και τα άφησα να βγάλουν το ζουμί τους για μια ώρα περίπου.
Σε αυτό το διάστημα έτριψα ένα παλιό κρεμμύδι. Χοντροκόψα δύο φρέσκα κρεμμύδια. Έτριψα μισή μελιτζάνα στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη,
και μια πατάτα στη μικρή. Τα έτριψα χωριστά και τα έστυψα πριν τα προσθέσω στο κρεμμύδι.
Ψιλοκόψα τα κολοκυθάκια, λίγο άνηθο, 2 αυγά και τρίψα περίπου 120 γραμμάρια τυρί.
Στράγγισα τα κολοκυθάκια και τα πρόσθεσα στο μπολ με τα υπόλοιπα προϊόντα. Αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψα καλά.
Πρόσθεσα αρκετό αλεύρι για να γίνει παχύρρευστο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια/χαμηλή φωτιά.
Μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και να τα βάλουμε στο λάδι να τηγανιστούν. Τα έπλασα με τα χέρια μου, το μείγμα είναι ελαφρώς κολλώδες. 😊
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Σας εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα!🌞
ΠΗΓΗ: Лесно и вкусно с Катя