Κορμός σοκολάτας (Μωσαΐκο)

Υλικά:

1 βούτυρο 250 γρ.
3-4 κουταλιές κακάο
100 γρ.κουβερτούρα γάλακτος
2 κουταλιές νουτέλα ή πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
λίγο ανθόνερο
1 γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή morning coffee
ξηρούς καρπούς (αν θέλουμε)
Τρούφα σοκολάτας γάλακτος ή μαύρη

Επικάλυψη
150γρ.κουβερτούρα
100γρ.κρεμα γάλακτος ή γάλα 1κσ μέλι ή νουτέλα
1κσ.βούτυρο

Εκτέλεση

Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τον βάζουμε σε κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Μετά την νουτέλα,ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.Μετά το ανθόνερο, κονιάκ, ξηρούς καρπούς. Όταν ενωθούν όλα, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουμε σπάσει( με τα χέρια μας).Βάζουμε σε φόρμα για κορμό αφού έχουμε βάλει μεμβράνη ή(αν δεν έχουμε φόρμα τυλίγουμε με λαδόκολλα πιέζοντας γία να δώσουμε το σχήμα του κορμού.Τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο, μετά κατάψυξη 3-4 ώρες να πείξει.)

για το γλασσο
Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει και μόλις λιώσει βάζουμε την νουτέλα ή το μέλι, τελος τον βούτυρο και το βάζουμε πάνω στον κόρμο σοκολάτας. Από πάνω στολίζουμε με τρούφα.
ή πασπαλίζουμε μόνο με τρούφα σοκολάτας
Έκανα τρείς δόσεις.

Καλή επιτυχία!!!

H συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δείτε Επίσης: Κορμός Σοκολάτας με τσουρέκι που περίσεψε | Σοκολατένιος Κορμός της Ελένης

Κορμός Σοκολάτας με καρύδι

Συστατικά

500 γραμμάρια μπισκότων
200ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας
1 ζάχαρη βανίλιας
150 γραμμάρια μαργαρίνης ή βούτυρο
100 γρ χοντροτριμμένο καρύδι
Γλασσο
200γρ. Μαύρη σοκολάτα
3 κουταλιές λάδι
50 ml γάλα
διακοσμήστε όπως επιθυμείτε

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα(κρατήστε 15-20 μπισκότα ολόκληρα) και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο,ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφρά, και συνεχίζουμε προσθέτοντας και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα. Τότε προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα για να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε το καρύδι μέσα στα μπισκότα και από πάνω το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να καλυφθούν πλήρως τα μπισκότα με την σοκολάτας.
Στρώνουμε μια μακρόστενη παραλληλόγραμη φόρμα με μία μεμβράνη, βουτάμε μπισκότα ολόκληρα στο γάλα και στρώνουμε την βάση της φόρμας και τα πλαινά.

Γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας όλη την φόρμα και από πάνω στρώνουμε άλλο ένα στρώμα με μπισκότα.


Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε την φόρμα.


Για το Γλασσο
Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε την κουβερτούρα το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Γλασσαρουμε τον κορμό από πάνω και γύρω γύρω.

Διακοσμούμε με ότι θέλουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν τον βγάλουμε κόβουμε και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Κορμός Σοκολάτας με τσουρέκι που περίσεψε | Σοκολατένιος Κορμός της Ελένης

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΒίγκαν μπιφτεκάκια με πατάτες φούρνου
Επόμενο άρθροΠίτα με μήλα και σταφίδες