Ρολάκια μπουτια κοτόπουλο με ψητές πατάτες

Αυτό το πιάτο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γεύσεων! Τα ζουμερά μπούτια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και μορταδέλα ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά, ενώ οι ψητές πατάτες συμπληρώνουν το γεύμα με την τέλεια υφή και γεύση.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του πιάτου:

  • Πλούσια γεύση: Ο συνδυασμός του τυριού, της μορταδέλας και του κοτόπουλου δημιουργεί μια ακαταμάχητη γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
  • Τραγανή υφή: Το κοτόπουλο ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά, ενώ παραμένει ζουμερό εσωτερικά.
  • Εύκολη προετοιμασία: Το πιάτο αυτό είναι εύκολο να το φτιάξετε, ακόμα και αν δεν έχετε πολλή εμπειρία στην κουζίνα.
  • Πλήρες γεύμα: Το πιάτο αυτό περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ένα πλήρες γεύμα.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο σε οποιαδήποτε περίσταση, από ένα οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα επίσημο τραπέζι.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε αυτό το πιάτο ακόμα πιο νόστιμο:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας.
  • Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τα υλικά της γέμισης.
  • Φροντίστε να ψήσετε το κοτόπουλο μέχρι να φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.
  • Σερβίρετε το πιάτο με μια δροσερή σαλάτα ή με ψητά λαχανικά.

Είμαι σίγουρος ότι θα λατρέψετε αυτό το πιάτο!

*Τα μπούτια κοτόπουλου μπορούν να αγοραστούν ήδη χωρίς κόκαλα, αναθέτοντας την εργασία αυτή στον κρεοπώλη της εμπιστοσύνης σας.

Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα)
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες μορταδέλα
100 γραμμάρια τυρί κιτρινο σε φετες
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες (τις ψηνετε οπως τις κλασικες πατατες φουρνου με αρωματικα και βουτυρο)

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη φέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα σε χαρτί ψησίματος, χτυπήστε την με ένα σφυρι.
Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν πάνω στη φέτα, προσθέστε το τυρί σε φέτες και καλύψτε με μια φέτα μορταδελα .
Τυλίξτε το κρέας σε ρολό, σχηματίζοντας μια ρολάδα και δέστε το με σπάγκο κουζίνας.

Βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό ταψακι και τοποθετήστε μέσα τα ρολά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και λίγο δεντρολίβανο.
Βάλτε λίγο ακόμα λάδι στην επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για περίπου 30 λεπτά.
Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, γυρίστε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βγάζετε το κρέας από το φούρνο, τοποθετείτε τα γεμιστά μπούτια κοτόπουλου μαζί με τις ψητες πατάτες και αφήνετε να αρωματιστουν για άλλα 15 λεπτά περίπου …

ρολάκια μπούτια κοτόπουλου

Σερβίρετε ζεστά …
Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συστατικά
500 g τορτελίνια
800 γρ. Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
3 κσ κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια τυριού μοτσαρέλα τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες
Φτιάξτε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και ότνα είναι έτοιμα τα στραγγίζω πολύ καλά.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με την κρέμα. Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
Τοποθετήστε το ήμισυ του μείγματος σε ένα λαδωμένο πυρεξ.  Βάλτε το μισό τυρί μοτσαρέλα πάνω του και πασπαλίζετε με μια κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Τοποθετήστε το άλλο μισό από το μίγμα τορτελίνια στο πυρεξ. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε τα τορτελίνια στο φούρνο 200 C για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου το τυρί λιώσει και κάνει φυσαλίδες.

www.kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυροπιτούλα με μυστικό: Την ψευτοσφολιατα που την κάνουν μοναδική!
Επόμενο άρθροΠαστουρμαδοπιτάκια: Μια γευστική έκπληξη για τους καλεσμένους σας