Κουλουράκια με φυτικό λάδι και μαυρο σουσάμι

Αυτά τα κουλουράκια είναι απλά μαγικά:

  • Τραγανά απ’ έξω, αφράτα και μαστιχωτά από μέσα: Η τέλεια υφή για να απολαμβάνεις ένα-ένα, χωρίς να νιώθεις τύψεις.
  • Πλούσια γεύση: Το μαύρο σουσάμι δίνει μια γήινη, ξηροκαρπάτη γεύση που ταιριάζει τέλεια με τη γλυκιά ζύμη.
  • Εύκολη συνταγή: Φτιάχνονται πανεύκολα, με υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.
  • Ιδανικά για κάθε περίσταση: Για τον καφέ, το τσάι, το γάλα, ή ακόμα και σαν υγιεινό σνακ.

Τι μου άρεσε:

  • Η υφή τους ήταν τέλεια, τραγανή απ’ έξω και αφράτη από μέσα.
  • Η γεύση του σουσαμιού ήταν έντονη και πολύ νόστιμη.
  • Η συνταγή ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μαύρο σουσάμι για καλύτερη γεύση.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή ξηρούς καρπούς.
  • Αν θέλετε τα κουλουράκια σας πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης.
  • Φυλάξτε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.

Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

1 αυγό
320 γραμμάρια αλεύρι
120 άοσμο φυτικό λάδι
100 γραμμάρια ζάχαρης
μια πρέζα φυσική βανίλια ή 10 γραμμάρια ζάχαρης βανίλιας.
60 γραμμάρια γάλα 
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο και τζίντζερ.
2-3 κουταλιές της σούπας μαυρο σουσάμι.

Διαδικασία μαγειρέματος.

Τρίψτε το φυτικό λάδι με το αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει μια πρέζα αλάτι, μαγειρική σόδα, αλεσμένα γαρύφαλλα και τζίντζερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε ξανά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το χυμό λεμονιού.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη θα είναι λιπαρή αλλά όχι κολλώδης.
Ρίχνετε μέσα το σουσάμι και ζυμώνετε ξανά. Τώρα ανοιξτε την ζυμη – έκανα μικρά πλατύψωμα με τα χέρια μου πάχους περίπου 5 mm, αλλά μπορείτε να ανοίξετε τη ζύμη και να κοψετε με κου πατ οποιαδήποτε σχήμα. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 200 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Εγώ τα έψησα για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν κατευθείαν πάνω στο ταψί.
Αυτό είναι όλο – μπορείτε να τα τσακίσετε, θυμάστε ότι όλα τα έξυπνα είναι συχνά απλά

ΠΗΓΗ: Кухня народов Мира

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουραμπιέδες και κουλουράκια

Κουραμπιέδες και κουλουράκια

Οι Κουραμπιέδες και κουλουράκια είναι παραδοσιακά και συνήθως σερβίρονται κατά τη διάρκεια των εορτών ή και στην καθημερινότητα. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν έναν καφέ ή ένα τσάι, ή απλά για να τα απολαύσετε ως ένα γλυκό επιδόρπιο.

Συστατικά κουραμπιέδες

250 γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το ροδόνερο και ανακατέψτε. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ για να γίνει μια ζύμη. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένο σε ένα μπολ. Εν τω μεταξύ βάζετε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο φούρνο και τα ψήνετε. Όταν κρυώσουν τα αμύγδαλα προσθέτουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε. Φτιάξτε στρογγυλές μπάλες σε στρωμένο χαρτί. Και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο. Στους 180c. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Κουραμπιέδες και κουλουράκια

Υλικά Κουλουράκια
250 γρ ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας γάλα με αυγό
σουσάμι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά να γίνει μια ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, βάζουμε πλεξούδες σε στρωμένα ταψιά και αλείφουμε με γάλα/αυγό πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Οι Συνταγές είναι της Angela ConstantinidisGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυγό σοκολάτας που φτιάχνεται εύκολα…όλοι το πετυχαίνουν από την πρώτη φορά
Επόμενο άρθροTaco Burger