Κουλουράκια χωρίς γλουτένη!

Φτιάχνω τα κουλουράκια χωρίς γλουτένη κυρίως με το ματι γι’ αυτό και η συνταγή που δημοσιεύω μπορεί να διαφέρει στις ποσότητες που χρειάζονται. Παίρνω το αλεύρι για ψωμί αυτό το αλεύρι είναι το μόνο που βρήκα που μου δίνει την υφή που θέλω. Αν έχετε ερωτήσεις μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα 😊

Εκτέλεση

Αλεύρι για ψωμί χωρις γλουτενη 1/2 kg
1/2 – 1 κουπα αλεύρι για ολες τις χρησεις χωρις γλουτενη
2 κύβους βούτυρο λιωμένο
3-4 αυγά χτυπημένα
1/2 κουπα ζεστό γάλα ή βουτυρόγαλα
1/2 κουπα ζάχαρη ή λίγο περισσότερο ανάλογα με την επιθυμητή γλυκύτητα
1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. βανίλια
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία μαγιά
1/4 κουπας ζεστό νερό

Εκτέλεση

Ριξτε τη μαγιά στο νερό με περίπου 1/8 κουπας ζάχαρη και αφήστε να φουσκώσει.
Στον κάδο του μίξερ προσθέστε το ζεστό γάλα και το βούτυρο και ανακατέψτε τα, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε τα, στη συνέχεια προσθέστε τη μαγιά και τη βανίλια και ανακατέψτε τα. Σε ξεχωριστό μπολ προσθέστε όλα τα ξηρά υλικά εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρησεις και ανακατέψτε. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευρι ψωμιού στο υγρό μειγμα και χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης συνεχίστε να ανακατεύετε.
Προσθέστε μετα το αλεύρι για ολες τις χρησεις όσο χρειάζεται μέχρι η ζύμη να είναι λεία και να ξεκολάει από τα τοιχώματα.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τη στο φούρνο με το φως αναμμένο. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε να φουσκώσει περίπου 2-3 ώρες.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά 20-30 λεπτά.
Σχηματίστε τη ζύμη σε κουλουράκια και αλείψτε με αυγό και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 για 17-20 λεπτά.

κουλουράκια χωρίς γλουτένη
Αφηστε να κρυωσουν.Κάνει περίπου 36 κουλουλακια

Να είστε παντα υγιείς

Terry Lynn Salazar

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια με φουντούκια

Υλικά

350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια φουντούκια
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 αυγό

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη ν αφρατέψουν.Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα. Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi. Να είναι ελαφρώς χοντροκομμένα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά .Ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μας.Η ζύμη βγαίνει μαλακή.Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια ή αν θέλουμε τα βγάζουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Καλοφάγωτα!!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη