H συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Νηστίσιμη συνταγή!!!
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι!!!
Υλικά 👇
Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
Δύο ποτήρια ζάχαρη
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλιες της σούπας κονιάκ
Μία κουταλιά της σούπας κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
750 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 6 ποτήρια περίπου αλεύρι.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με τον αυγοδαρτη
Προσθετω τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και ανακατευω. Μετα ρίχνουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σιγά-σιγά, πρόσθεσε το αλεύρι(ξεκινάμε με 500γρ στην αρχή) και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μία μαριζ μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Άπλωσε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάσε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμείς.
Πασπάλισε με μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Τοποθέτησε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
Για να διατηρήσεις τα κουλουράκια φρέσκα για περισσότερο, αποθήκευσέ τα σε αεροστεγές δοχείο.
Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους τηρούν νηστεία, καθώς δεν περιέχει ζωικά προϊόντα. Μπορείς να την απολαύσεις ως ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ.