Αυτά τα κουλουράκια με σουσάμι είναι πεντανόστιμα και τα εχουν αγαπήσει ολοι. Χρυσαφένια, τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό, με μια γλυκιά γεύση να συνοδευσουν το καφέ σας. Ταιριάζουν τέλεια με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσαι, προσφέροντας μια χαλαρωτική στιγμή γεμάτη γλυκιά ευωδιά.

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 γιαούρτι 2%
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού,
ξύσμα πορτοκαλί
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
4 1/2 -5 φλυτζανες αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και την κανέλα.
Σιγά σιγά, προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάστε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και μετά σε σχήμα στικ ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε.
Περναω τα κουλουράκια με σουσάμι.
Αραδιάστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε τα κουλουράκια για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Η εκτέλεση είναι της Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ντοφινουάζ
Επόμενο άρθροΚοντοσούβλι στο φούρνο: Μια οικογενειακή συνταγή που θα λατρέψετε!