Κουλουράκια με σουσάμι

Αυτά τα κουλουράκια με σουσάμι είναι η επιτομή της απόλαυσης. Χρυσαφένια, τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό, με μια γλυκιά γεύση που ζεσταίνει την ψυχή.

Ταιριάζουν τέλεια με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ, προσφέροντας μια χαλαρωτική στιγμή γεμάτη γλυκιά ευωδιά.

Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες ζαχαροπλαστικής. Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε σπιτικά κουλουράκια που θα σας ξετρελάνουν!

Μερικά tips:

  • Μην ζυμώσετε την ζύμη υπερβολικά, για να παραμείνουν τα κουλουράκια αφράτα.
  • Πασπαλίστε τα κουλουράκια με άφθονο σουσάμι για extra τραγανότητα.
  • Φυλάξτε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια γλυκιά εμπειρία!

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 γιαούρτι 2%
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού,
ξύσμα πορτοκαλί
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
4 1/2 -5 φλυτζανες αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και την κανέλα.
Σιγά σιγά, προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάστε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και μετά σε σχήμα στικ ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε.
Περναω τα κουλουράκια με σουσάμι.
Αραδιάστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε τα κουλουράκια για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Η εκτέλεση είναι της Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ντοφινουάζ: Το γαλλικό μυστικό για τραγανές και κρεμώδεις πατάτες
Επόμενο άρθροΚοντοσούβλι στο φούρνο: Μια οικογενειακή συνταγή που θα λατρέψετε!