Νόστιμο κρέας καλυμένο με πουρέ πατάτας
Το ζουμερό χοιρινό κρέας, ψημένο στην εντέλεια, αγκαλιάζεται από ένα αφράτο και βελούδινο πουρέ πατάτας, δημιουργώντας μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις και υφές.
Μια πανδαισία υφών: Η τραγανή κρούστα του χοιρινού έρχεται σε αντίθεση με την απαλή και κρεμώδη υφή του πουρέ, δημιουργώντας μια συναρπαστική αίσθηση στο στόμα.
Πιάτο για κάθε περίσταση: Ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι, γιορτινό γεύμα ή ακόμα και για ένα απλό αλλά γευστικό βραδινό.
Συνοδεύστε με: Μια δροσερή σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια, ψητά λαχανικά ή μια πλούσια σάλτσα κρασιού για να απογειώσετε την εμπειρία.
Συμπέρασμα: Το χοιρινό με πουρέ πατάτας αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο που συνδυάζει γεύση, υφή και νοσταλγία. Είναι μια ασφαλής επιλογή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
Χοιρινό φιλέτο 1 κιλό.
Μαριναρισμένα μανιτάρια 250 γρ.
κρεμμύδι 150 γρ.
Ντομάτα 1 τεμ.
Πατάτες 400 γρ.
σκληρό κιτρινο τυρί 150 γρ.
μαγιονέζα 50 γρ.
αυγό 1 τεμ.
αλεύρι 50 γρ.
αλάτι 1/4 κ.γ.
αλεσμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
✅Μαγείρεμα:
Κόψτε το χοιρινό κρέας σε φέτες πάχους τουλάχιστον ενός εκατοστού. Χτυπήστε με ένα σφυρί για να μειώσετε το πάχος στο μισό.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, τις στοιβάζετε η μία πάνω στην άλλη και τις αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα να μαριναριστούν.
Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε το ζωμό σε μια κούπα και κάνετε τις πατάτες πουρέ, ρίχνοντας από το υγρό της πατάτας ανάλογα με τις ανάγκες.
Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, τα κρεμμύδια επίσης. Ανακατέψτε τα πάντα. Λόγω του ότι τα μανιτάρια είναι μαριναρισμένα, τα κρεμμύδια θα μαριναριστούν επίσης λίγο. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, είναι προτιμότερο να τηγανίσετε τόσο τα μανιτάρια όσο και τα κρεμμύδια ελαφρά σε φυτικό λάδι.
Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό, σε ένα άλλο ρίξτε το αλεύρι. Βουτήξτε το κρέας στο αυγό. Στη συνέχεια, καλύψτε με το αλεύρι.
Τοποθετήστε το σε ένα ταψί με επένδυση από αντικολλητικό χαρτι.
Τοποθετήστε από πάνω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια φέτες ντομάτας.
Στη συνέχεια, καλύψτε τα πάντα με πουρέ πατάτας. Απλώστε ένα πλέγμα μαγιονέζας. Λίγο καρύκευμα.
Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Ψήνετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Το κρέας κάτω από ένα κάλλυμα πατάτας είναι έτοιμο. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη! ❤️
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γιουβέτσι με μοσχαράκι
Γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο παραδοσιακή και ελληνική συνταγή με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι! | Ονειρεμένο φαγητό
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από κιλότο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ.της σούπας πελτέ
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι,πιπέρι,3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλ.του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ.κριθαράκι μέτριο
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι,σκόρδο,ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες τον πελτέ.
Κανέλα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρια βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια γάστρα η πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζοντας πάντα ζεστό.
Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη