Αλμυρά κριτσίνια καλαμποκιού με σουσαμι

  • Γεύση: Τα κριτσίνια καλαμποκιού με σουσάμι έχουν μια υπέροχη, αλμυρή γεύση με μια ελαφριά γλυκύτητα από το καλαμπόκι. Το σουσάμι προσθέτει μια ωραία τραγανή υφή και μια λεπτή, ξηρή γεύση.
  • Υφή: Τα κριτσίνια είναι τραγανά και ταιριαστά για σνακ ή για συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.
  • Διατροφική αξία: Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Το σουσάμι είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη.
  • Ευκολία: Τα κριτσίνια είναι εύκολα στην προετοιμασία και μπορούν να ψηθούν στο φούρνο ή να τηγανιστούν.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά ή μυρωδικά για να δώσετε στα κριτσίνια σας μια μοναδική γεύση.

Υλικα:

αυγά 2 τεμ.
Φέτα τριμμένη 1 κουπα
τυρί παρμεζάνα τριμμενη 1/2 κουπα
βούτυρο λιωμένο 3 κ.σ.
καλαμποκαλευρο 1/2 κουπα
άσπρο αλεύρι σχεδόν 1 κουπα
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλ
σουσάμι

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι.
Προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί στους κρόκους των αυγών και χτυπήστε με το σύρμα για να ενωθούν.
Το τυρί είναι τριμμένο, το λιωμένο βούτυρο, τα δύο είδη αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, ελαφρώς κολλώδη.
Με λίγο αλεύρι, ανοίγουμε τη ζύμη σε χαρτί ψησίματος.
Με ένα πριονωτο μαχαίρι κόψτε τις στικς.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι

κριτσίνια καλαμποκιού

και βάζουμε μαζί με το χαρτί, σε ένα ταψί ψησίματος.
Ψήστε τα κριτσινια σε προθερμασμένο φούρνο, με αερα, μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: mytasted

 

Προηγούμενο άρθροΗ Απλούστερη Τούρτα του Κόσμου: Τούρτα Κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΑμαρτία στο ταψί: Κανταΐφι που λιώνει στο στόμα