Συνδυάζοντας την έντονη γεύση του λεμονιού με τη βελούδινη υφή του κέικ, δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία. Σε αυτή τη συνταγή, προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας για μια έκπληξη στη κάθε μπουκιά, κάνοντας την λεμονόπιτα ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
Υλικά:
225 γραμμάρια βούτυρο μαλακό (Lurpak ή μαργαρίνη)
225 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Μια πρέζα αλάτι
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
100 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια (ή σοκολάτα κουζινάς)
Για το σιρόπι:
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
45 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
Για το γλάσο:
130-150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Χυμός από 1 λεμόνι (ή 2 αν είναι μικρά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπαμε το βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου έβαλα lurpak η μαργαρίνη μαζί
με ζάχαρη να αφρατεψουν καλά προσθέτουμε τ Αυγά ένα κάθε φορά να αφρατεψει το μείγμα, ξύσμα λεμονιου,
μια μικρή πρεζα αλατι, Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινιζμενο.
Τέλος, προσθέστε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά όσο ειναι ακόμη ζεστό το σιροπιαζουμε με 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη που έχουμε ανακατέψει με 45 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
Αφήνουμε να απορρόφησει και να κρυώσει καλά ξεφορμαρουμε, και βάζουμε απο πάνω το
Γλασο λεμονιού, που το έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη μαζί με χυμό ενός λεμονιού αν είναι μικρά τα λεμόνια θα στειψουμε 2. Για όσους Αρέσουν η γλυκοξινες γεύση αυτό το κέικ τα συνδυάζει και έιναι πολύ νόστιμο.
H συνταγή είναι της κας Geri Dako