Πιτσάκια Μελιτζάνας

Τι θα χρειαστείτε:

1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
Σάλτσα πίτσας 1/2 φλιτζανι
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/2 πιπέρι
2 κουταλιές λάδι για το βούρτσισμα
επικαλύψεις ανάλογα με τι σας αρέσει

Πως να το φτιαξεις:

-Κόψτε σε φέτες την μελιτζάνα και πασπαλίστε με λίγο αλάτι σε κάθε πλευρά. Αφήστε στην άκρη για τριάντα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε.
Αυτό θα πάρει κάποια από την πίκρα της μελιτζάνα.
– Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Βουρτσίστε κάθε πλευρά των μελιτζανιών με ελαιόλαδο, στη συνέχεια πασπαλίστε και τις δύο πλευρές 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/2 πιπέρι.
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε μία σχαρα μέσα σε ένα ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν λίγο καφέ, περίπου έξι λεπτά.

 

-Μετά με ένα κουτάλι βάλτε την σάλτσα ντομάτας στις φέτες μελιτζάνας, προσθέστε το τυρί και τις γαρνιτούρες.
Τα αγαπημένα μου είναι μαύρες ελιές, μανιτάρια και πεπερόνι.
– Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Άναψε το γκριλ για ένα λεπτό, εάν θέλετε να γίνουν πιο τραγανές.
-Αυτό είναι! Οι μελιτζάνες είναι λίγο πιο χοντρή από την ζύμη της πίτσας, αλλά εύχομαι να απολαύσετε πραγματικά την ξεχωριστή γεύση τους ως αυτοσχέδια πίτσα .

ΠΗΓΗ: tocookguide.com

Προηγούμενο άρθροΤο απόλυτο γλυκό…σκέτη αμαρτία
Επόμενο άρθροΠως κάνετε την αγγουροντομάτα γκουρμέ