Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
10 λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης μεγάλα
Γκούντα και Γραβιέρα τριμμένες
Κέτσαπ
1 αυγό μικρό
Σισάμι και λιναρόσπορο
Εκτέλεση
Το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας σε λαδόκολλα και στο ταψί. Πάνω του τα τυριά και κέτσαπ εδώ κι εκεί. Αραδιάζουμε τα λουκάνικα σε παράταξη (5 πάνω 5 κάτω ή 5 δεξιά 5 αριστερά … όπως θέλει κανείς) και αν θέλουμε βάζουμε επιπλέον τυριά και κέτσαπ.
Ανοίγουμε με ένα πλάστη το άλλο φύλλο και σκεπάζουμε. Αυτό το κάνουμε για να πιάσουμε τις άκρες αλλά και γιατί έχουμε όγκο λόγω των λουκάνικων. Ιδανικά κάνουμε αυλάκια μεταξύ των λουκάνικων για να ξεχωρίσουν οι λουκανικόπιτες αν τις θέλουμε ατομικές και ολόκληρες.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την πάνω επιφάνεια γιατί δε θέλουμε να πολυφουσκώσει το φύλλο (όχι ότι θα το αποφύγουμε … εγώ κατά τη διάρκεια άνοιξα το φούρνο και τρύπαγα σε σημεία να ξεφουσκώσει λίγο), αλείφουμε με το αυγό που το έχουμε χτυπήσει και ρίχνουμε εδώ κι εκεί σισάμι και λιναρόσπορο.
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στη σχάρα κάτω από τη μέση του φούρνου και στις αντιστάσεις στους 180ο μέχρι να γίνει από κάτω και να πάρει όμορφο χρώμα επάνω.
Καλή επιτυχία
ΥΓ Έκανα και ένα σετ ατομικές με 2 άλλα φύλλα σφολιάτας και τα ίδια υπόλοιπα υλικά και τις έβαλα κατάψυξη για άλλη φορά
Η Συνταγή/φωτό είναι του κου Manos J. Paterakis