Mπουγάτσα

Κάνει κρύο, οπότε ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μπουγάτσα, την κρεμώδη και γλυκιά πίτα σε λαχταριστό τραγανό φύλλο.

Υλικά

150gr ψιλό σιμιγδάλι,
150gr ζάχαρη,
250ml γάλα,
100gr βούτυρο,
4 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού αρωματική βανίλια,
μερικά φύλλα barbarossa (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

Σε μία καταρόλα σε μέτρια φωτιά αναμίξτε μαζί το γάλα, , αυγά, κουταλάκι του γλυκού αρωματική βανίλια, το ψιλό σιμιγδάλι βροχηδόν, ζάχαρη και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρέμα.
Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Λαδώστε ένα ταψάκι με φυτικό έλαιο. Στρώστε έτοιμα φύλλα (συσκευασία 500gr, καλύτερη για γλυκά καθώς είναι πραγματικά λεπτή) λαδώνοντας ανάμεσα στα φύλλα. Χρησιμοποιήστε 4 φύλλα ως βάση. Ρίξτε το μείγμα και χρησιμοποιήστε
άλλα 4 φύλλα από πάνω. Διπλώστε τα πάνω φύλλα και κάνετε ένα κόθρο γύρω γύρω και λαδώστε την κορυφή.
Ραντίζουμε λίγο νερό για να μην καεί το φύλλο στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 ‘.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και ζάχαρη σε κάθε κομμάτι.

Καλή Απόλαυση