Μανιτάρια πλευρώτους ψητά στο φούρνο

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Αυτή η συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους ψητά στο φούρνο είναι τόσο απλή όσο και γευστική. Τα μανιτάρια ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και μαλακά, με μια ελαφρώς τραγανή υφή.

Γιατί να τα αγαπήσετε:

  • Εύκολη προετοιμασία: Σε λιγότερα από 30 λεπτά, θα έχετε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο έτοιμο για το τραπέζι.
  • Πολύπλευρα: Σερβίρετε τα ως ορεκτικόγαρνιτούρα ή κυρίως πιάτο.
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Τα μανιτάρια πλευρώτους είναι μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.
  • Ποικιλία γεύσεων: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και βότανα για να δημιουργήσετε μια μοναδική γεύση.

Μερικές ιδέες για να εμπλουτίσετε τη συνταγή:

  • Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδισκόρδο ή πιπεριά για επιπλέον γεύση.
  • Ρίξτε μια σάλτσα από λεμόνιλάδι και μαϊντανό για μια δροσερή πινελιά.
  • Πασπαλίστε με τυρί για μια πιο πλούσια γεύση.
  • Συνδυάστε τα μανιτάρια με άλλα λαχανικά, όπως μπρόκολοκαρότο ή πατάτα.

Υλικά

500gr Μανιτάρια πλευρώτους
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Λίγη ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ πλαστικό η γυάλινο καθαρίζουμε και τρίβουμε με τον τρίφτη τα σκόρδα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο μαγειρικής ζαχαροπλαστικής ενσωματώνουμε τα υλικά και τα κτυπάμε όλα καλά.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τους λοβούς που έχουν και σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε κόλα λαδόκολλα ψησίματος και τοποθετούμε τα μανιτάρια μας και με το πινέλο περνάμε όλα τα μανιτάρια με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο τοποθετούμε το ταψί στην μέση του φούρνου και ψήνουμε στον αέρα στους 190-200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα βγάζουμε τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ραντίζουμε με το μείγμα που έχει μείνει από το σκόρδο και το λάδι βάζοντας και τον χυμό από δυο λεμόνια και στο τέλος ραντίζουμε με λίγο ρίγανη η ξερό βασιλικό.
Αν δεν σας αρέσει το λάδι με το λεμόνι μπορείτε να βάλετε και ξύδι βαλσαμικο.

Τα μεγάλα μανιτάρια όπως τα πλευρώτους είναι πολύ νόστιμα και ψητά και μάλιστα θυμίζουν πολύ την γεύση του κρέατος. Οπότε μπορούμε να τα απολαύσουμε με κόκκινα κρασιά όπως ένα φρουτώδες Αγιωργίτικο (Σκούρας Αγιωργίτικο, Mountain Fish).

Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο χωρίς μαγιά και προζύμι. Ετοιμάζεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμο.
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα στριφτή με Καρύδια, σταφιδες, με σιροπι