Μελιτζάνες και πατάτες με φέτα και σάλτσα ντομάτας🍅
Υλικά
2-3 Μελιτζάνες
2-3 πατάτες
λάδι, αλάτι πιπέρι
Σάλτσα
φρέσκες ντομάτες ή 1 κουτί κον κασε
λάδι αλάτι πιπέρι
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτε
1 κγ ζάχαρη
μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβω ροδέλες τις μελιτζάνες και τις πατάτες βάζω σε νερό με αλάτι τις μελιτζάνες μετά από λίγο τις πλένω και τις βάζω με σειρά στο ταψί μαζί με τις πατάτες, ρίχνω λάδι, αλάτι πιπέρι και ψήνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς στον αέρα…
Μέχρι να ψηθούν ετοιμάζω τη σάλτσα, πολτοποιω στο μουλτι φρέσκες ντομάτες, αν δεν έχω φρέσκες ένα κουτί κον κασε τις ρίχνω σε κατσαρόλα με λάδι αλάτι πιπέρι 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες ,1 κουταλιά σούπας πελτε και ζάχαρη, αφήνω περίπου μισή ώρα να βράσει η σάλτσα, στο τέλος ψιλοκοβω μαϊντανό…Βγάζω το ταψί τακτοποιώ σε στρώσεις ρίχνω τη φέτα από πάνω
τη σάλτσα
και ψήνω 20 λεπτά στον αέρα…
Καλή σας συνέχεια… 🍆🌿🍆🌿
Η Συνταγή είναι της Κατερίνα Λάμπρου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πικάντικες μελιτζάνες στο τηγάνι
Οι μελιτζάνες στο τηγάνι είναι το φαγητό που όλοι εχουμε δοκιμάσει με ζεστό ψωμάκι να το βουτάμε μέσα σε αυτό το υπέροχο λάδι με την γλυκα της μελιτζάνας
Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/4 φλιτζάνι σκόρδο
5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές καφτερές
νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την μελιτζάνα και την κόβουμε φέτες.Την αλατίζουμε και απ τις δύο πλευρές.
Την αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλει τα υγρά της και στη συνέχεια την στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σ ένα άλλο τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και ρίχνουμε τα σκόρδα.Τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές ολόκληρες.Αλατοπιπερώνουμε.Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά.
Έπειτα από τα 5 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε τις ντομάτες απ την άλλη πλευρά.Καλύπτουμε το τηγάνι για άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε από πάνω την τηγανισμένη μελιτζάνα και προσθέτουμε λίγο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!
Καλή σας όρεξη!!!!
Δείτε ωραίες Συνταγές εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μελιτζάνες μελωμένες με κόκκινη σάλτσα
Υλικα
2 μελιτζάνες
3 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κέρατο
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
5 μεγάλες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Κύμινο, κόλιανδρο και πάπρικα
Προαιρετικό πικάντικη πιπερίτσα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια μικρά και τις βάζουμε σε μια μπασίνα με νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πικάντικες πιπεριτσα (αν θέλετε) να μαλακώσουν και μετα όλα τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Συνεχίζουμε με την πάστα ντομάτα και ανακατεύουμε.
Ηρθε η ώρα να προσθέσουμε τις
ντομάτες και ανακατεύουμε καλα, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν όλα
μαζί μέχρι να πήξει η σάλτσα
Επιτέλους προσθετουμε και τις μελιτζάνες
και ανακατεύουμε και βάζουμε μεσα 2 πιπεριες
κέρατο ολόκληρες και σκεπάζουμε.
Κάθε 5 λεπτά ανοιγουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν οι μελτζάνες και να έχουν μαλακώσει εντελώς και να βρασουν μέσα στην σάλτσα.
Σβήνουμε την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρύωσει και να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ζεστό τραγανό φρέσκο ψωμί και φέτα
Καλή Απόλαυση
Subscribe to recipe’s youtube channel here