Μηλοπιτάκια

Υλικά

1 μήλο
χυμό από μισό λεμόνι
1 αυγό
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
70 γρ.ζάχαρη
70 γρ.ηλιέλαιο
80 ml γάλα
7 γρ. μπέικιν
150 γρ. αλεύρι
σταφίδες
φιλέ αμυγδάλου
1 κ.γ καστανή ζάχαρη
κανέλα
μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας.Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό,τη βανίλια,το αλάτι,τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το γάλα, το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά κοσκινισμένα.Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.

Γεμίζουμε τα φορμάκια μας.Καθαρίζουμε το μήλο το τρίβουμε στον τρίφτη και το ραντίζουμε με το λεμόνι.
Το μοιράζουμε στα φορμάκια μας.Γαρνίρουμε με σταφίδες και φιλέ αμυγδάλου.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά αναλόγως στο φούρνο.
Βγάζουμε απ τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε, τ αλείφουμε με την μαρμελάδα και τα σερβίρουμε!!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με γέμιση αφρός: Το τέλειο σνακ για όλη την οικογένεια
Επόμενο άρθροΥγιεινοί και νόστιμοι πατατοκεφτέδες φούρνου με 4 υλικά