Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι στο φούρνο

Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις, από καθημερινά γεύματα μέχρι γιορτινές συγκεντρώσεις. Απλό στην εκτέλεση, με υλικά εύκολα διαθέσιμα, αυτό το πιάτο θα σας κερδίσει με την απλότητά του και την πλούσια γεύση του.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την συνταγή και να απολαύσετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτό το παραδοσιακό και αγαπημένο φαγητό!

Υλικά:

Για το μοσχάρι:

1 κιλό μοσχάρι για σιγοβράσιμο, κομμένο σε μερίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2-3 κόκκους μπαχάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικό)
Για το ρυζάκι:

3 φλιτζάνια νερό
1 κύβο κότας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

Εκτέλεση:

Για το μοσχάρι: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χύτρα σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και το μπαχάρι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Όταν ανοίξουμε τη χύτρα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στη χύτρα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι.

Για το ρυζάκι: Σε ένα ταψί, ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο κότας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το μοσχάρι με το ρυζάκι και άφθονο χυμό λεμονιού.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο μοσχάρι, όπως κρεμμύδι, σκόρδο ή πατάτες.
Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, μπορείτε να διαλύσετε λίγο πελτέ ντομάτας σε νερό και να το ρίξετε στη χύτρα προς το τέλος του μαγειρέματος.
Μπορείτε να σερβίρετε το μοσχάρι με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια φωλιά με τυριά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΛουκάνικα με πατάτες που θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια