Μοσχαράκι κρασάτο με πατάτες τηγανιτές

Το μοσχαράκι κρασάτο με πατάτες τηγανιτές είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την ζουμερή και αρωματική κρεατική γεύση του μοσχαριού με την τραγανή υφή και γεύση των τηγανιτών πατάτων . Η σάλτσα κρασιού προσθέτει μια πλούσια γεύση και αρωματικότητα στο πιάτο. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να το απολαυσετε ως μια πολυτελής γευστική απόλαυση στο σπίτι.

Μία ζεστή αγκαλιά γεύσεων σε κάθε πιάτο!

Αυτό το πιάτο αποτελεί κλασική επιλογή για τους λάτρεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Το μοσχαράκι, σιγοβρασμένο σε κρασί και μυρωδικά, λιώνει στο στόμα, ενώ οι τραγανές τηγανιτές πατάτες συμπληρώνουν ιδανικά το γευστικό σύνολο.

Υλικά:

2 κιλά μοσχάρι επιλογής μας κατά προτίμηση με κόκκαλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ότι θέλουμε
4 καρότα σε κομματάκια
Λίγο σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ζάχαρη
Και προαιρετικά Όποιος θέλει ένα κύβο magic
Και ένα κρασοπότηρο κρασί

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας πολύ καλά μετά βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας κατά προτίμηση χύτρα το σωτάρουμε καλά αλάτι πιπέρι τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές το καρότο και το σκόρδο σβήνουμε με κρασί.

Το αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε νεράκι μέχρι να το σκεπάσει το κρέας μας βράζουμε για μισή ώρα που ανοίγουμε να δούμε αν έχει βράσει και μετά ρίχνουμε το magic και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να μείνει με το λαδάκι του στο τέλος στύβουμε ένα λεμόνι και Έτοιμο το φαγητό μας!!!

μοσχαράκι κρασάτο

H συνταγή είναι της Sofaki Kwnsta

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με σοκολάτα καρύδια και σύκα.
Επόμενο άρθροΡιζότο με κολοκύθα, μανιτάρια και παρμεζανα.