Μπισκότα με γιαούρτι και σταγόνες σοκολάτας

Ο συνδυασμός του γιαουρτιoύ και της σοκολάτας σε μπισκότα προσφέρει μια ελαφριά και δροσερή επιλογή για γλυκό. Η τραγανή υφή συνδυάζεται αρμονικά με τη γλυκύτητα της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Συστατικά:

100 γρ γραμμάρια γιαουρτι στραγγιστο
50 ml λάδι
αυγό
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
60 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Προετοιμασία:

Για αυτή τη συνταγή δεν χρειαζόμαστε μίξερ.
Ανακατεύουμε τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι και το αυγό,
στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τέλος προσθέτουμε τις
σταγόνες σοκολάτας. Όταν το μείγμα είναι αρκετά πηχτό, συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα
χέρια σας. Ζυμώνετε πολύ σύντομα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 1-2 ώρες γιατί είναι πολύ κολλώδες και αν δεν κρυώσει
είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστούν τα μπισκότα. Αν βιαζόμαστε όμως, μπορούμε να τα πλάσουμε και χωρίς να κρυώσουμε το μείγμα, αλλά χρησιμοποιούμε λάδι για να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για 15-20 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

H συνταγή είναι από το Вкуснотийките на Ани

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα πορτοκάλι: Ονειρικό πιάτο για γιορτινά τραπέζια
Επόμενο άρθροΜαγειρεύοντας με τεχνήτη νοημοσύνη