Διαφήμιση

Μπουγιουρντί

Το Μπουγιουρντί είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με την πλούσια γεύση του τυριού και των μυρωδικών. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν την ανατολίτικη κουζίνα και τα πιάτα με λαχανικά. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, αξίζει να το προσθέσετε στη λίστα σας με πιάτα προς δοκιμή!

Υλικά

Διαφήμιση

300 γραμ. τυρί φέτα
½ καυτερή πιπεριά
1 μέτρια ώριμη ντομάτα
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σ’ ένα πυρέξ ή πύλινο σκεύος τρίβουμε με το χέρι το τυρί.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την καυτερή πιπεριά και την ανακατεύουμε με το τυρί.
Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι, ρίγανη, κόβουμε σε κομματάκια 2-3 ντομάτας και τις βάζουμε στην κορυφή, ραντίζουμε
με 2 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ο C μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί η ντομάτα μας.

Μικρά Μυστικά
Ιδανικά, ψήνουμε την καυτερή πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια
Αντί για πιπεριά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο και κομματάκια γλυκιάς πιπεριάς

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Το τέλειο Μπουγιουρντί

Μπουγιουρντί

Υλικά

1 κονσέρβα ντομάτα, κονσέρτα (αποφλοιωμένες και σε κύβους)
1 τετράγωνη φέτα τυριού φέτα
Μερικές Φέτες Κασέρι
μερικές φέτες γλυκές πιπεριές “κέρατο”
Μπούκοβο (νιφάδες τσίλι)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδου
Ρίγανη
1 μικρό μπολάκι για ψησίματος σε φούρνο

Εκτέλεση

Διαφήμιση




Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200C και βάλτε όλα τα υλικά δίπλα σας. Τοποθετήστε τις μισές ντομάτες κονκασε στο κάτω μέρος του ταψιού σας
Προσθέστε ένα στρώμα από τις φέτες τυριού κασέρι, ακολουθούμενο από τις τετράγωνες φέτες από τυρί φέτα.
Προσθέστε το άλλο μισό από τις ντομάτες σε κύβους πάνω από τη Φέτα.
Τώρα προσθέστε τις υπόλοιπες φέτες κασέρι και τις πράσινες πιπεριές.
Βρέξτε με ελαιόλαδο και τελειώστε με μερικές νιφάδες τσίλι και λίγο αποξηραμένη ρίγανη.
Τοποθετήστε το καπάκι (ή καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο) και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψωμί. Βάλτε με ένα κουτάλι μερίδες σε κάθε πιάτο ή στην μεση και απλώς βουτύστε το ψωμί σας στο μπουγιουρντί

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ronna StefanGreek Recipe Exchange Group

Διαφήμιση


Διαφήμιση