Μπουρεκάκια ζαμπόν- τυρί

Συνοπτικά:

  • Γεύση: Τραγανά και χρυσαφένια εξωτερικά, με ζουμερό ζαμπόν και λιωμένο τυρί στο εσωτερικό.
  • Ευκολία: Γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα.
  • Προσαρμοστικότητα: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να δημιουργήσετε τις δικές σας γευστικές παραλλαγές.

Πλεονεκτήματα:

  • Ποικιλία: Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο ή να τηγανιστούν.
  • Ιδανικά για πάρτι: Εύκολα στο σερβίρισμα και τρώγονται με τα χέρια.
  • Αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους: Μια γευστική επιλογή που αρέσει σε όλους.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση.
  • Κλείστε καλά τα μπουρεκάκια για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο ή το τηγάνισμα.
  • Στραγγίξτε καλά το ζαμπόν από τα υγρά του για να μην μουσκέψει τα μπουρεκάκια.
  • Πασπαλίστε τα μπουρεκάκια με σουσάμι ή ρίγανη για επιπλέον γεύση.

Συνολικά:

Τα μπουρεκάκια ζαμπόν-τυρί είναι μια εύκολη, νόστιμη και οικονομική επιλογή για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα. Μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ παράλληλα προσφέρουν ευελιξία σε γεύσεις και τρόπους παρασκευής.

Βαθμολογία:

4.5/5

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

30 τεμάχια
30 φέτες ζαμπόν
30 φέτες τυρί του τοστ
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 σακουλάκι σουσάμι
Λίγο νεράκι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο κρούστας σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε τρεις λωρίδες κάθετα.
Σε κάθε κομμάτι φύλλου απλώνουμε μαργαρίνη με ένα πινέλο και τοποθετούμε στην άκρη του μια φέτα ζαμπόν και από πάνω μια φέτα τυρί.

Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα (διπλώνουμε) και το ρολάρουμε προσεκτικά.
Στην άκρη βάζουμε λίγο νεράκι με το δάκτυλο για να κολλήσει.
Μόλις τελειώσουμε με όλες τις φλογέρες, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Έχω παρατηρήσει ότι όταν παγώνει καλά το βούτυρο γίνονται πιο τραγανές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο νερό με τα δάχτυλα μας.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα. Μέχρι να γίνει χρυσό το φύλλο.

Καλη απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαλακτομπούρεκακια !

Γαλακτομπούρεκακια !

Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκακια με αφράτη κρέμα και σιρόπι. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα βήμα και εντυπωσιάστε!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο,
1,100 γραμμάρια γάλα,
220γραμμαρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 της εκατό λιπαρά,
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
2 βανιλιες,
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμαρια βούτυρο φρέσκο

Σιρόπι:
600 γραμμαρια ζάχαρη,
400γραμμαρια νερό,
2 κουταλιές γλυκόζη
( τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά περίπου και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το μισό την ζάχαρη την μισή και την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην φωτιά σε άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα , ζάχαρη,τα αυγά,το σιμιγδάλι και τα χτυπαω με το μίξερ αφού έχει ζεστάνει καλά το μείγμα στην κατσαρόλα το παίρνω και το ρίχνω σιγά σιγά στο μπολ συνεχίζω να τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ για ένα λεπτό περίπου έπειτα το βάζω πάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε το βούτυρο δύο κουταλιές περίπου και τις βανιλιες και την αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυωσει έπειτα κόβουμε τα φύλλα στην μέση βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας γεμάτες κρέμα και τα τυλίγουμε ρολό όπως τον μπακλαβά! και το ψήνουμε σε προθερμασμεν ο φούρνο στο αεροθερμο περίπου 50′ έπειτα του βάζουμε το σιρόπι κρύο !!

H συνταγή είναι της κας Ξένια Δάρρα

 

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα όπως δεν την εχετε ξαναφαει φουσκωτή
Επόμενο άρθροΜαλακά ρολάκια μήλου για ένα γρήγορο γεύμα