Αυτά τα μίνι πιτάκια με ετοιμο φύλλο κρούστας, βούτυρο αγελάδας, τυρί και αυγό είναι μια απόλαυση για τον ουρανίσκο! Η κρούστα είναι τραγανή και βουτυρένια, ενώ η γέμιση τυριού και αυγού είναι πλούσια και γευστική. Η χρήση έτοιμου φύλλου κρούστας κάνει την παρασκευή αυτών των πιτάκια παιχνιδάκι.
Υλικά
1/2 πακέτο έτοιμα φυλλα κρουστας (στην προκειμένη περίπτωση είναι 500 γρ. όλη η συσκευασία, χρησιμοποίησα τη μισή).
50 γρ βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
150 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένο
Εκτέλεση
Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί και το αυγό.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα που μπορείτε να πλάσετε με τα χέρια σας, δεν είναι υγρό.
Κόψτε τα φύλλα στα 4 χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, λιώστε το αγελαδινό βούτυρο.
Αλείφουμε κάθε μέρος των φύλλων με λάδι στο πάνω άκρο με τη βοήθεια ενός πινέλου σιλικόνης
Βάζουμε λιγότερη από τη γέμιση στο κάτω άκρο.
Τυλίγουμε πρώτα και από τις δύο πλευρές κατά μήκος.Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολά.
Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια που προκύπτουν σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε από πάνω αγελαδινό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο χρυσαφί χρώμα.
Τα μπουρέκια είναι τραγανά και πολύ νόστιμα
Η μυρωδιά του βουτύρου καταπληκτικη
Σερβίρουμε ζεστά με ένα ποτήρι μπύρα
Καλή μέρα σε όλους 🤗❤️
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μίνι Τιροπιτάκια ρολά (Greek & English)
Συστατικά:
4 φλιτζάνια απλό αλεύρι περίπου
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 χτυπημένο αυγό
1 κσ ξηρή μαγιά
1/2 κγ αλάτι
Γέμιση:
3 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
1 κσ Λάδι
1/3 κουταλάκι πιπερι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
2 κρόκους αυγού χτυπημένοι για να Βουρτσίσετε.
Κατευθύνσεις:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα
Στρώστε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με αλάτι και μαγιά και ανακατεύουμε.
Ρίξτε το αυγό το λάδι και το ζεστό γάλα και αρχίστε να ανακατεύετε και να ζυμώσετε μέχρι να είναι μαλακό και μη κολλώδες.
Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για περίπου 1 έως 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Κόψτε τη ζύμη σε 6 στρογγυλές μπάλες.
Ανοίξτε κάθε μπάλα σε 30 έως 40 εκ κύκλους.
Κόψτε κάθε κύκλο σε 8 τρίγωνα.
Ανακατέψτε τα συστατικά για το γέμιση.
Τοποθετήστε ένα κουτάλι γεμίσματος στο μεγαλύτερο άκρο του τριγώνου και τυλίξτε τη ζύμη για να δώσετε ένα σχήμα κρουασάν.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τρίγωνα μέχρι να ολοκληρωθεί η ζύμη.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια στο ταψί.
Αλείψτε με το μείγμα αυγών και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμα να τα απολαύσετε
Καλή Απόλαυση