Πεντανόστιμα μίνι πιτάκια με βούτυρο αγελάδας, τυρί και αυγό

Αυτά τα μίνι πιτάκια με ετοιμο φύλλο κρούστας, βούτυρο αγελάδας, τυρί και αυγό είναι μια απόλαυση για τον ουρανίσκο! Η κρούστα είναι τραγανή και βουτυρένια, ενώ η γέμιση τυριού και αυγού είναι πλούσια και γευστική.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η ευκολία: Η χρήση έτοιμου φύλλου κρούστας κάνει την παρασκευή αυτών των πιτάκια παιχνιδάκι.
  • Η γεύση: Ο συνδυασμός τυριού και αυγού είναι κλασικός και πάντα γευστικός.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά στη γέμιση, όπως μπέικον, ζαμπόν, πιπεριές ή κρεμμύδια.
  • Η εμφάνιση: Τα μίνι πιτάκια είναι ιδανικά για μπουφέ ή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.

Συνολικά, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτά τα μίνι πιτάκια! Είναι νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή και ιδανικά για κάθε περίσταση.

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο τραγανή κρούστα, ψήστε τα πιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Μπορείτε να αλείψετε τα πιτάκια με χτυπημένο αυγό πριν τα ψήσετε για να δώσετε χρώμα.
  • Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά ή χλιαρά.

Υλικά

1/2 πακέτο έτοιμα φυλλα κρουστας (στην προκειμένη περίπτωση είναι 500 γρ. όλη η συσκευασία, χρησιμοποίησα τη μισή).
50 γρ βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
150 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί και το αυγό.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα που μπορείτε να πλάσετε με τα χέρια σας, δεν είναι υγρό.
Κόψτε τα φύλλα στα 4 χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, λιώστε το αγελαδινό βούτυρο.
Αλείφουμε κάθε μέρος των φύλλων με λάδι στο πάνω άκρο με τη βοήθεια ενός πινέλου σιλικόνης
Βάζουμε λιγότερη από τη γέμιση στο κάτω άκρο.
Τυλίγουμε πρώτα και από τις δύο πλευρές κατά μήκος.Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολά.
Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια που προκύπτουν σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε από πάνω αγελαδινό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο χρυσαφί χρώμα.
Τα μπουρέκια είναι τραγανά και πολύ νόστιμα 
Η μυρωδιά του βουτύρου καταπληκτικη
Σερβίρουμε ζεστά με ένα ποτήρι μπύρα 

Καλή μέρα σε όλους 🤗❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μίνι Τιροπιτάκια ρολά (Greek & English)

μινι τιροπυτάκια

Συστατικά:

4 φλιτζάνια απλό αλεύρι περίπου
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 χτυπημένο αυγό
1 κσ ξηρή μαγιά
1/2 κγ αλάτι
Γέμιση:
3 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
1 κσ Λάδι
1/3 κουταλάκι πιπερι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
2 κρόκους αυγού χτυπημένοι για να Βουρτσίσετε.

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα
Στρώστε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με αλάτι και μαγιά και ανακατεύουμε.
Ρίξτε το αυγό το λάδι και το ζεστό γάλα και αρχίστε να ανακατεύετε και να ζυμώσετε μέχρι να είναι μαλακό και μη κολλώδες.
Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για περίπου 1 έως 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Κόψτε τη ζύμη σε 6 στρογγυλές μπάλες.
Ανοίξτε κάθε μπάλα σε 30 έως 40 εκ κύκλους.
Κόψτε κάθε κύκλο σε 8 τρίγωνα.
Ανακατέψτε τα συστατικά για το γέμιση.
Τοποθετήστε ένα κουτάλι γεμίσματος στο μεγαλύτερο άκρο του τριγώνου και τυλίξτε τη ζύμη για να δώσετε ένα σχήμα κρουασάν.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τρίγωνα μέχρι να ολοκληρωθεί η ζύμη.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια στο ταψί.
Αλείψτε με το μείγμα αυγών και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμα να τα απολαύσετε

Καλή Απόλαυση

Greek Cheese Mini breads rolls…

Tiropitakia
These wonderful appetisers are light & flaky filled with feta cheese.💛
I added afew extra guide photos in the comments below..👇

Ingredients:
4 cups plain flour or so
1 cup warm milk
1 cup sunflower (veg oil)
1 beaten egg
1 Tbs dry yeast
1/2 tsp salt

Filling:
3 cups crumbled feta
1 Tablespoon oil
1/3 tsp white pepper
1 teaspoon oregano or basil
2 egg yolk beaten for brushing pita.

Directions:

Preheat oven at 170 fan ..375F
Line a flat pan with a baking sheet.
Sift the flour and place it in a bowl with yeast salt and mix.
Pour in the oil egg & warm milk and begin to mix and knead until the dough is soft & not sticky.
Let the dough sit for about 1 to 2 hours until it doubles in size.
Cut the dough into 6 round balls.
Roll each ball into 12 to 15 inch circles.
Cut each circle into 8 triangles.
Mix the ingredients for the filling.
Place a tsp of filling at the bigger end of the triangle and roll the pastry to give a croissant shape.
Repeat the rest of the triangles until all dough is finished.
Place the bourekakia on the lined pan.
Apply egg wash and bake for 20min or so until golden in colour.
Then they are ready to enjoy.😋
Great for freezing for another time as well..

Credit to Mary Virgara

Προηγούμενο άρθροΚέικ Ινδοκάρυδο: Η Αέρινη Απόλαυση που σας Σιροπιάζει με Αγάπη
Επόμενο άρθροΝτοματόρυζο: Μια χορτοφαγική συνταγή γεμάτη γεύση