Υλικά

για τη Ζύμη:
250 γραμμάρια μαργαρίνη
350 ml νερό
2 αυγά
70 ml βότκα ή ούζο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
800 γραμμάρια αλεύρι
Σημείωση: Η βότκα βοηθάει τα μπουρέκι να είναι τραγανά και να μην απορροφούν λάδι.

για τη Γέμιση 1:
500 γραμμάρια κιμάς
3 τριμμένα κρεμμύδια
150 ml νερό
Μπαχαρικά (π.χ. αλάτι, πιπέρι, πάπρικα)

για τη Γέμιση 2:
250 γραμμάρια ανθότυρο
70 γραμμάρια φέτα / μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
Άνηθος

Εκτέλεση:

Ζύμη: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει. Προσθέστε τη μαργαρίνη, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι.
Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και ρίξτε το μείγμα της μαργαρίνης, τα αυγά και τη βότκα.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ζυμώστε με τα χέρια σας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη Γέμιση 1:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το νερό και τα μπαχαρικά.
Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη Γέμιση 2:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο, το τυρί / μοτσαρέλα, τη μαγιονέζα και τον άνηθο.

Συναρμολόγηση:

Χωρίστε τη ζύμη σε 18 ίσα μέρη.
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Τοποθετήστε 1-2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση της επιλογής σας στο κέντρο κάθε φύλλου.
Διπλώστε κάθε φύλλο στη μέση για να σχηματίσετε μια μισοφέγγαρο.
Πιέστε τις άκρες με τα δάχτυλά σας ή με ένα πιρούνι για να κλείσετε καλά.


Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε μια φριτέζα ή σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Τηγανίστε τα τσεμπουρέκι σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Στραγγίξτε τα τσεμπουρέκι σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα τσεμπουρέκι ζεστά με σάλτσα ντομάτας, κρέμα γάλακτος ή σως γιαουρτιού.

Καλή όρεξη!