Δείτε Επίσης: Nutella Tiramisu | Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella

Nutella Cheesecake

Συστατικά:

Για την κρούστα:
280g μπισκότα σοκολάτας πτιμπερ
7 κουταλιές της σούπας (100g) βούτυρο, λιωμένο
Για την γέμιση:
2½ φλιτζάνια (560g) τυρί κρέμας
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1½ φλιτζάνια (470g) Nutella
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το Nutella γκαναζ:
1/3 φλιτζάνι (80 ml) κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι (200g) Nutella

Κατευθύνσεις:
1. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και  χτυπήστε ξανά μέχρι να συνδυαστούν. Πιέστε το μείγμα στο κάτω μέρος από ένα τσέρκι (20-21 cm).
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάμε τυρί κρέμας και ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε Nutella, σκόνη κακάου και εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
3. Ρίξτε το μείγμα στο τσέρκι. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να παγώσετε το κέικ.
4. Προετοιμάστε την γκανάζ: τοποθετήστε την Nutella σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από το Nutella.
Αφήστε το να σταθεί 1-2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία λεία γκανάζ.
5. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε πάνω στο cheesecake. Μπορείτε να ρίξετε κατευθείαν στο τσέρκι ή να το ανοίξετε και στη συνέχεια να ρίξετε την γκανάζ.
6. Καταψύξτε για δύο ώρες πριν το σερβίρετε.
• Για αισθητική εμφάνιση, προτού αφαιρέσετε το τσέρκι, περάστε με ένα μαχαίρι γύρω από την εξωτερική άκρη του cheesecake για να το χαλαρώσετε από το γλυκό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις πλευρές του σκεύους.

Δείτε Επίσης: Nutella Tiramisu | Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣνιτσελ με φρέσκια σάλτσα ντομάτα και τυρί
Επόμενο άρθροΤούρλου…πεντανόστιμο