Παξιμάδια με φιστίκια και cranberries!

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή για παξιμάδια με φιστίκια και cranberries!
Φαίνεται πολύ νόστιμη! Μια μικρή σημείωση είναι ότι η συνταγή αποδίδει αρκετά παξιμάδια,
περίπου 100 κομμάτια. Αν θέλετε να φτιάξετε λιγότερα, μπορείτε απλά να μειώσετε ανάλογα όλα τα υλικά.

Εδώ είναι η συνταγή που μου δώσατε, διαμορφωμένη λίγο για ευκολία:

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries

Οδηγίες:

Χτυπήστε μαζί το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ανακατέψτε τα αυγά, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα.
Προσθέστε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.    Ανακατέψτε τα φιστίκια και τα cranberries στη ζύμη.


Διαχωρίστε τη ζύμη σε μερίδες των 200 γραμμαρίων.
Πλάστε κάθε μερίδα σε ένα χοντρό “λουκάνικο”.


Τοποθετήστε τα “λουκάνικα” σε ένα ταψί, πιέστε τα ελαφρά να πλατύνουν και χαράξτε τα διαγώνια.


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά.
Αφήστε τα παξιμάδια να κρυώσουν εντελώς.
Κόψτε κάθε κομμάτι διαγώνια με ένα πριονωτό μαχαίρι.
Απλώστε τα παξιμάδια σε ένα ταψί και ψήστε τα ξανά σε χαμηλή θερμοκρασία (100°C) για περίπου μία ώρα μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Eva Kritikos

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παξιμάδια με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και κεράσι

Παξιμάδια με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και κεράσι

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και ξηρά φρούτα που μπορεί να έχετε στο ντουλάπι.
Eνα τραγανό και βουτυρένιο παξιμάδι που είναι υπέροχο κάθε στιγμή της ημέρας!

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
1 1/2 βούτυρο λιωμένο 170 γραμμάρια
3 αυγά συν 1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 gr ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (200 γρ.) (χρησιμοποίησα αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια Αιγίνης) όλα τα ανοιχτά πακέτα που είχα στο ντουλάπι.
1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας (85 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι Κόκκινα κεράσια
1 Πρέζα αλάτι
2 κ.γ βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και τα αυγά στον κάδο του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα κουπιών ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύουμε απαλά και θα γίνει μια ζύμη. Είναι μια όμορφη ζύμη και δεν κολλάει καθόλου.
Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη όλους τους ξηρούς καρπούς, τα κομματάκια σοκολάτας και τα κεράσια.

Στην επιφάνεια εργασίας ζυμωστε απαλά για ένα λεπτό και κόψτε τη στη μέση.
Τώρα κυλήστε στο επιθυμητό μήκος σχηματίζοντας ένα μακρύ κούτσουρο.
Τοποθετήστε σε ένα φύλλο μπισκότων στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε ελαφρά το πάνω μέρος.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά.
Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε.
Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι κοψτε σε διαγώνιες φέτες ή ίσιες, πάχους περίπου 2.5 εκ. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε στους 160 βαθμους για άλλα 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα φάτε. Το καλύτερο να τα φάτε την επόμενη μέρα!
Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή ως βάση. Μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε διάφορα είδη ξηρών καρπών και γεύσεις
όπως ξύσμα πορτοκαλιού, γλυκάνισο ή αμύγδαλο.

Καλή απόλαυση!

Alessandra Alessandra

Προηγούμενο άρθροΣπανακόπιτα σε φόρμα
Επόμενο άρθροΓαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα