Μελιτζάνα-Παρμεζάνα

Η μοναδική γεύση της, η απλή παρασκευή της και η πλούσια ιστορία της η  Μελιτζάνα-Παρμεζάνα είναι μια ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Η Μελιτζάνα-Παρμεζάνα είναι ένα νόστιμο, χορταστικό και εντυπωσιακό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Συμβουλές:

  • Για να μειώσετε τις θερμίδες, μπορείτε να ψήσετε τη Μελιτζάνα-Παρμεζάνα αντί να τη τηγανίσετε.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά τυριά για να μειώσετε το λίπος.
  • Φροντίστε να τηγανίσετε τη μελιτζάνα σε μέτρια φωτιά για να μην μαυρίσει.
  • Αφήστε το πιάτο να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψετε, για να σφίξει.

Υλικά-Εκτέλεση

Αφού έπλυνα και στέγνωσα μια μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους, την έκοψα σε φέτες (πάχους 1 εκατοστού)
Σστη συνέχεια την έψησα στη σχάρα. Στη συνέχεια έκανα στρώσεις έτσι πρώτα η φέτα της μελιτζάνας,
1 κουταλιά της σούπας απλή σάλτσα ντομάτας (για πίτσα ή χειροποίητη) ένα πασπάλισμα από τριμμένη παρμεζάνα,
μια φέτα μοτσαρέλα και ούτω καθεξής. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζετε στο φούρνο στους 180 για 10-15 λεπτά.
Τελική πινελιά ο βασιλικός 🌿

Tania Mascia

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ροδέλες Μελιτζάνας γεμιστές στο τηγάνι

Ροδέλες Μελιτζάνας γεμιστές στο τηγάνι

Υλικά

Δεν έχω βάλει ακριβείς ποσότητες μπορείτε να φτιάξετε όσες θέλετε

μελιτζάνες
ζαμπόν
μοτσαρέλα (ίσως τυρί φέτα ή κίτρινο τυρί)
αυγό
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Κόβω τη μελιτζάνα σε ροδέλες πάχος ενός εκατοστού, ρίχνω νερό με λίγο αλάτι, την αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά, τη στεγνώνω, κόβω το εσωτερικό μέρος. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας, κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα (ίσως τυρί φέτα ή κίτρινο τυρί), το αυγό, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύω.
Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι, τακτοποιώ τη μελιτζάνες κύκλους, γεμίζω με το μείγμα,

ψήνω από κάθε πλευρά για 3, 4 λεπτά. Βγάζω σε χαρτί κουζίνας.
Σούπερ νοστιμιά

Να είστε υγιείς και χαρούμενοι♥️

Анушка Кирова

Προηγούμενο άρθροΡολό Χοιρινό με Σάλτσα Κρασιού
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα