Παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά

Τα παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά είναι ένα  πιάτο που συνδυάζει την έντονη γεύση του παστουρμά με την τραγανή υφή του τηγανητού φύλλου. Ο παστουρμάς είναι ένα καπνιστό και αλμυρό κρέας που συνήθως κατασκευάζεται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή χοιρινό κρέας. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γευστικό ορεκτικό ή σνακ και μπορείτε να το απολαυσετε  τέλεια με μία κρύα Μπύρα.

Αυτά τα μικρά τυροπιτάκια με γέμιση παστουρμά είναι ένα από τα αγαπημένα μου ορεκτικά. Το τραγανό φύλλο, η ζουμερή γέμιση και η πικάντικη γεύση του παστουρμά συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό σνακ ή ορεκτικό.

Τι μου άρεσε:

  • Η τέλεια ισορροπία τραγανού και μαλακού. Το φύλλο ήταν χρυσαφένιο και τραγανό εξωτερικά, ενώ η γέμιση παρέμενε ζουμερή και μαλακιά.
  • Η πλούσια γεύση. Ο παστουρμάς έδινε μια ωραία πικάντικη γεύση, η οποία συνδυαζόταν αρμονικά με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Η ευκολία στην παρασκευή. Η συνταγή ήταν απλή και εύκολη, ενώ τα υλικά είναι εύκολα διαθέσιμα

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, κρεμμύδι ή μανιτάρια.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα παστουρμαδοπιτάκια αντί να τα τηγανίσετε.
  • Σερβίρετε τα ζεστά με σως γιαουρτιού ή ντομάτας.

Συνολικά:

Τα παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά είναι ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

Τεμάχια: 18
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι σκληρό
500 γρ. αλεύρι μαλακό
50 ml ελαιόλαδο + 50 ml ηλιέλαιο
αλάτι

Για τη γέμιση
18 φέτες παστουρμά, με ή χωρίς το τσιμένι, αναλόγως του γούστου μας
60 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες και ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σχοινόπρασο για πασπάλισμα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά με σπιτικό φύλλο, ξεκινάμε με το φύλλο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 600-700 ml χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Καθένα το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 60 x 60 εκ. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 9 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 20 x 20 εκ.
Στο κέντρο κάθε κομματιού απλώνουμε από 1 φέτα παστουρμά και μοιράζουμε το τριμμένο κασέρι και το μείγμα ντομάτας.

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, σχηματίζοντας πακετάκια και πατάμε καλά όλες τις ενώσεις για να κλείσουμε μέσα τα υλικά.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο – τόσο που να κολυμπάνε μέσα τα πιτάκια– μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια και τα πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Η Συνταγή είναι από τον Γαστρονόμο 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παστουρμαδοπιτάκια 

Υλικά

100 γρ. παστουρμά
200 γρ.κασέρι
15 ντοματίνια
5 φύλλα κρούστας
1 αυγό
λίγο σουσάμι
λίγο βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κάθε φύλλο κατά μήκος σε 3 μέρη.
Αλείφουμε κάθε κομμάτι με λίγο βούτυρο και βάζουμε στη μία άκρη λίγο παστουρμά, λίγο κασέρι και ένα ντοματίνι κομμένο ροδελίτσες.
Τυλίγουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου και το ρολάρουμε.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.
Βγάζουμε 15 παστουρμαδοπιτάκια.
Τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 10 με 15 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα με παπαρδέλες
Επόμενο άρθροΚανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ: Μια κλασική γεύση που αγαπάμε όλοι!