Πατάτες με μανιτάρια σε κρέμα γάλακτος

Βρήκα αυτή τη συνταγή σε περιοδικό. Στην αρχική συνταγή δεν υπάρχουν μανιτάρια και διπλάσια κρέμα (~ 400 ml), μου φάνηκε ότι τα τηγανητά μανιτάρια πάνε πολύ εδώ και η κρέμα θα μπορούσε να μειωθεί.

Συστατικά:

Πατάτες – 8 τεμ.
– Μανιτάρια – 400 γρ
– Σκόρδο – 4 σκελίδες
– Μαϊντανός – 1 ματσάκι
– Φυτικό λάδι – 5 κουταλιές της σούπας.
– Αλάτι
– Μαύρο πιπέρι – για γεύση
– Κρέμα γάλακτος – 300 ml

Παρασκευή:

1. Ετοιμάστε τα υλικά.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και μετά τις κόβουμε σε λεπτές φέτες 2-3 mm.
3. Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγει το άμυλο και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
4. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τα μανιτάρια.
5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις φέτες πατάτας και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καλυφθούν όλες οι φέτες με λάδι.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δείτε τις φέτες πατάτας να γίνονται κολλώδεις καθώς οι πατάτες αρχίζουν να απελευθερώνουν το άμυλο τους.
6. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι για τα μανιτάρια, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατίζουμε.

7. Μόλις οι φέτες πατάτας γίνουν κολλώδεις, προσθέστε το σκόρδο και ρίξτε την κρέμα, ίσα ίσα να καλύψει πλήρως τις φέτες πατάτας, αλλά όχι περισσότερο (όπως έχει δείξει η πρακτική, λιγότερο ναι), η γεύση θα είναι απλά λιγότερο λιπαρή


8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τις πατάτες για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.


9. Αφαιρέστε τα μαγειρεμένα μανιτάρια από τη φωτιά.
10. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
11. Αποσύρουμε το τηγάνι με τις πατάτες από τη φωτιά και ελέγχουμε για γεύση. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι ή πιπέρι εάν η ποσότητα σας φαίνεται ανεπαρκής. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό.


12. Τοποθετήστε τα όλα μαζί σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Το πιάτο είναι έτοιμο!😃

ΠΗΓΗ: hellokitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με μανιτάρια στο φούρνο

Κοτόπουλο με μανιτάρια στο φούρνο

Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα νόστιμο ταψι κοτόπουλο με μανιτάρια στο φούρνο που δεν θα απογοητευτείτε όταν το δοκιμάσετε. Μοιραζόμαστε μια συνταγή από καρδιάς που θα κάνει όλη την οικογένειά σας να τρελαθεί.

Συστατικά:

Βρασμένο φιλέτο κοτόπουλου – 300 γρ.
Φρέσκα μανιτάρια – 400 γρ.
Κρέμα γάλακτος – 150 ml
Τυρί – 150 g
Κρεμμύδια – 2 τεμ.
Βούτυρο ή λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλάτι, μπαχαρικά – για γεύση

Εκτέλεση

Κόψτε τα κρεμμύδια σε μισούς δακτυλίους ή σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο ή λαδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
Κόψτε τα βρασμένα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες.
Τεμαχίζετε τα μανιτάρια. Αυτά μπορεί να είναι τέταρτα από μικρά μανιτάρια ή σε κύβους.
Βάλτε τα κομμένα μανιτάρια και το κοτόπουλο στο κρεμμύδι και τηγανίστε τα μέχρι να ψηθούν.

Μειώστε τη φωτιά στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Τρίψτε το τυρί για να λιώσει γρήγορα και το μισό από το τριμμένο τυρί πηγαίνετε στο μείγμα των μανιταριών και με συνεχές ανακάτεμα το φέρνετε
σε βρασμό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.

Το αλεσμένο μαύρο πιπέρι είναι μια χαρά. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σβήνετε τη φωτιά. Βάλτε το μείγμα που προέκυψε σε ένα πυρεξ.
Πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί από πάνω. Αφήστε το στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C μέχρι να σχηματιστεί ένα στρώμα τυριού που να είναι
εύθρυπτο.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι του Grey Cloverfield

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κότοπουλο με μανιταρια και πατάτες Ογκρατέν

Δεν έχω φάει ακόμα τόσο νόστιμο! Το φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια είναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία. Μια απλή και γρήγορη συνταγή για φιλέτο κοτόπουλου. Η οικογένειά μου ήταν ενθουσιασμένη με ένα τόσο νόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με τα μανιταρια. 

Συστατικά:

3 πατάτες
1 κρεμμύδι
150-200 γραμμάρια μανιταριών
200 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
200 ml κρέμας (έχω 35%, μπορείτε 10-20%)
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πάπρικα, πιπέρι για γεύση
Λίπος λαχανικών
Κατσαρόλα 26 * 18 cm
120 γραμμάρια μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τρεις πατάτες με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το
κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε σε υψήλή φωτιά το κοτόπουλο 1-2 λεπτά μέχρι να ασπρίσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να καραμελώσει και τέλος ρίχνουμε και τα μανιτάρια μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο το αλάτι την πάπρικα, πιπερι και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Βγάζουμε τις πατάτες μας σε ένα μπολ και τις ρίχνουμε κρύο νερό και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσουν πάρα πολύ εύκολα τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε τη σάλτσα κοτόπουλο με τα μανιτάρια και την απλώνουμε με μια σπατουλα στην βάση.


Τρίβουμε τις πατάτες μας στον τρίφτη και τις απλώνουμε πάνω από την σάλτσα κοτόπουλο-μανιτάρια.


Στη συνέχεια τρίβουμε τη μοτσαρέλα τη βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε το μείγμα. Το απλώνουμε πάνω από την πατάτα

ψήνουμε στο φούρνο μας για 15 με 20 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Ειρήνη και αγάπη για εσάς ✌

Προηγούμενο άρθροΗ κλασική κρέπα σοκολάτα-μπανάνα
Επόμενο άρθροΦάβα Σαντορίνης