Πατάτες φούρνου με σκόρδο και ζουμερά μπιφτέκια.

Αυτό το πιάτο συνδυάζει δύο κλασικές γεύσεις, τις πατάτες φούρνου και τα μπιφτέκια, με μια πινελιά σκόρδου που απογειώνει το αποτέλεσμα. Η συνταγή είναι απλή, τα υλικά οικονομικά και η εκτέλεση εύκολη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα φιλικό τραπέζι.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Το σκόρδο προσδίδει μια πικάντικη και αρωματική νότα στις πατάτες, ενώ τα μπιφτέκια παραμένουν ζουμερά και γευστικά.
  • Χορταστικό: Η συνταγή είναι χορταστική, καθώς συνδυάζει υδατάνθρακες (πατάτες) και πρωτεΐνη (μπιφτέκια).
  • Εύκολη εκτέλεση: Η συνταγή είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Προσιτά υλικά: Τα υλικά που απαιτούνται για την συνταγή είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα.

Υλικά

για τα μπιφτέκια
1/2 Κιλού κιμά με αρκετό πάχος 3/4 Τριμμένο κρεμμύδι
2 Κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
1 Μικρή ντομάτα τριμμένη 1-2 Κουταλάκια ρίγανη 1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι Αλάτι και πιπέρι.

για τις πατάτες
6 μεγάλες πατάτες
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κεφάλι σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κσ μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά το Μίγμα. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 2 ωρες.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια τα αλλείφουμε με λάδι μέσα στις παλάμες μας τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο Grill 7-8 Λεπτά

για τις πατάτες
Παίρνουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε τις κόβουμε στη μέση και μετά σε φετούλες κάθε πατάτα οκτώ φετούλες.
Τις βάζουμε σε ένα Μπολ με αλάτι και πιπέρι και 3 κσ λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε μία λαμαρίνα βουτυρωμένη ελαφρώς και μέσα βάζουμε τις πατάτες. Έχουμε ένα κεφάλι σκόρδο ολόκληρο κόβουμε
με το μαχαίρι τις μύτες αποπάνω όπως είναι στην φωτό βάζουμε ένα κουτάλι λάδι
Το τυλήγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε μία γωνία στο ταψί με τις πατάτες. Τις βάζουμε στο φούρνο για 45 με 50 λεπτά
Στα 25 λεπτά τις γυρνάμε ίσως χρειαστεί και περισσότερο ψήσιμο αναλόγως το φούρνο. Εγώ ψήνω στους 200 βαθμούς.

Οταν ετοιμάσουμε τις πατάτες παίρνουμε το σκόρδο που είναι στο αλουμινόχαρτο το ανοίγουμε προσεκτικά και το βάζουμε σε ένα Μπολ
και λιώνουμε το σκόρδο με το κουτάλι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο να ζεσταθεί και μέσα βάζουμε
το σκόρδο και δύο κουταλιά της σούπας μαϊντανό το ανακατεύουμε καλά

Εχουμε βγάλει τις πατάτες μας σε ένα μεγάλο πιάτο και πάνω βάζουμε το βούτυρο με το σκόρδο και μαϊντανό.

Πατάτες φούρνου με σκόρδο και ζουμερά μπιφτέκια
Αξίζει ο κόπος γίνονται πεντανόστιμες Συνοδεύονται με ότι κρέας θέλουμε .

Σας εύχομαι Καλή Υγεία να έχετε

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες φούρνου με τυρί

ένα πολύ καλό συνοδευτικό 😋😋😋.

Συστατικά:

για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες
2 μικρά χρυσά κρεμμύδια
200 γραμμάρια ντοματίνια
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
50 γρ βούτυρο
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για γεύση.
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μισά τα ντοματίνια, τη ρίγανη, αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και ψήστε τα για περίπου 45 λεπτά στους 200 °, ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν οι πατάτες είναι καλά ψημένες. Τα βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το κομμάτια βούτυρο. Βάζουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να διαλυθεί τελείως η μοτσαρέλα.

Σερβίρετε αμέσως τις πατάτες