Πατατοκασερόπιτα

Πατατοκασερόπιτα είναι η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Μία ζύμη διαφορετική, που μας θυμίζει αρκετά την ταχνική που φτιάχνουμε το χατσαπούρι.

▶Συστατικά

220g αλεύρι ψωμιού
35γρ. ζάχαρη
2g Αλάτι
4g Ξηρή μαγιά
160g Ζεστό γάλα
25g Βούτυρο ανάλατο

230g βρασμένη πατάτα
30g Μαγιονέζα
0,5g Αλάτι
50g Καλαμπόκι σε κονσέρβα
Μαϊντανός
150g τυρί μοτσαρέλα
150g τυρί κασέρι για επικάλυψη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι τη ζάχαρη το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης και συνεχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι
μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου απορροφηθεί σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για μία ώρα

Στο χρόνο αυτό με ένα πιρούνι λιώνουμε τις βραστές πατάτες σε πουρέ προσθέτουμε τη μαγιονέζα στις πατάτες συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη συνέχεια ρίχνουμε το
βραστό καλαμπόκι και τον αποξηραμένο τριμμένο Μαϊντανό και ανακατεύουμε

Κόβουμε το κασέρι σε σε κυβάκια και την αφήνουμε στην άκρη
Βγάζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την ανοίγουμε στρογγυλο σχήμα περίπου 20 με 22 cm διάμετρο απλώνουμε επάνω τη γέμιση της πατάτας
όχι μέχρι την άκρη της ζύμης περίπου 3-4 εκατοστά πιο μέσα
Από πάνω από τη γέμιση απλώνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και μετά μαζεύω στις άκρες προς το κέντρο σαν πουγκί και μόλις το κλείσουμε και σφραγίσει τότε το ανοίγουμε(το πλατιάζουμε)
λίγο με ένα πλάστη ή τα χέρια σ ένα στρογγυλό σχήμα σαν πίτα και το βάζουμε πάνω σε ένα δίσκο μεταλλικό
συνεχίζουμε με το πλάστη και το ανοίγουμε λίγο ακόμα.

Με τα δάχτυλα κάνουμε τρεις ομόκεντρους κύκλους και στα βαθουλώματα που δημιουργησαν τα δάχτυλα στην ζύμη, βάζουμε τα κυβάκια του κασεριού.
Από πάνω πασπαλίζουμε με μαϊντανό τριμμένο αποξηραμένο σκεπάζουμε και το αφήνουμε μισή με μία ώρα να φουσκώσει η ζύμη και στη συνέχεια ψήνουμε στους 170 βαθμούς
για 20 λεπτά όταν την βγάλουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο η πίτα μας είναι έτοιμη

See the entire procedure of the recipe on youtube here

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κασεροπιτακια εύκολα καί νόστιμα

Υλικά

800 γρ περίπου αλεύρι
1φακ μαγιά
200 γρ γάλα χλιαρό
200 γρ νερό χλιαρό
1 αυγό και ενα ασπράδι
100 γρ ηλιέλαιο
Λίγο αλάτι
Μια κόφτη κουταλιά ζάχαρη
250 γρ κασέρι

Εκτέλεση

Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά την ζάχαρη και την μαγιά καί ανακατεύουμε να λειώσει η μαγιά ρίχνουμε το αυγό το ασπράδι
το αλάτι σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει .
Κόβουμε το κασέρι σε χοντρά μπαστουνακια χωρίζουμε την ζύμη σε 16 μπαλάκια ανοίγουμε με το χέρι μακρόστενα πιτάκια βάζουμε στην άκρη το κασέρι και τυλιγουμε πριν το κλείσουμε χαράζουμε με μαχαίρι την άκρη και το κλείνουμε να κάνουμε σαν σχέδιο αν θέλουμε τα κάνουμε τα πιτάκια τρίγωνα και τα τυλιγουμε σαν κρουασάν αλείφουμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε
στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Καλό απόγευμα

Προηγούμενο άρθροΣκορδόψωμο με μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό Κρέας με πατάτες στην κασταρόλα