Αυτή η πίτα φαίνεται απίστευτα νόστιμη και γευστική.
Μου αρέσει πολύ η χρήση Ζαγορίσιου φύλλου, το οποίο είναι ποιοτικό και δίνει στην πίτα μια ωραία τραγανή υφή. Η συνδυασμός φέτας και Regato είναι ιδανικός, καθώς τα δύο τυριά ταιριάζουν άψογα και προσφέρουν πλούσια γεύση.
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο Ζαγορίσιο
- 200γρ φέτα θρυμματισμένη
- 200γρ Regato τριμμένο
- 1 κουτάκι σόδα
- 3 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε ένα φύλλο Ζαγορίσιο. Αλείψτε το φύλλο με λάδι και πασπαλίστε με τριμμένη φέτα και Regato.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνοντας λάδι, τυρί και καρυκεύματα σε κάθε στρώση.
- Κόψτε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτάσετε στο τέλος του ταψιού.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη σόδα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την πίτα, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Πασπαλίστε με σουσάμι.
- Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως κρεμμύδι, πιπεριές ή μανιτάρια.
- Αντί για σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ.
- Για πιο τραγανή πίτα, μπορείτε να αλείψετε τα φύλλα με βούτυρο αντί για λάδι.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει καλά πριν την κόψετε σε κομμάτια, για να μην θρυμματιστεί.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σοκολατόπιτα ραβανί
Υλικά
900 ml νερό
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ κακάο σε σκόνη
8 αυγά
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
250 ml σπορέλαιο
200 γρ σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ αλεύρι απλό (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
100 γρ κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
300g κρέμα γαλκατος 35%
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 900 ml νερό, 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη, 50 γρ κακάο σε σκόνη και αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα 200 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια στο μίξερ προσθέστε 8 αυγά και 200 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει άσπρο και κρεμώδες μόλις γίνει κρεμώδες προσθέστε τα 250 ml σπορέλαιο και ανακατέψτε μαζί σε χαμηλή
ταχύτητα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι, 100 γρ αλεύρι απλό (αλεύρι για όλες τις χρήσεις), 100 γρ κακάο σε σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και
ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα της λευκής κρέμας. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και διπλώστε το μείγμα ώστε να γίνει ένα καφέ χρώμα.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε το ταψί μας 30×30 και μετά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς
στην επάνω σειρά της κουζίνας σας. Όταν το κέικ σας είναι έτοιμο βγάζετε και ανοίγετε τρύπες και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι σοκολάτας που έχετε φτιάξει νωρίτερα.
Στη συνέχεια αφήνουμε να απορροφηθεί για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, για τη γκανάζ σας, ρίξτε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε τη μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 400 γραμμάρια μαύρης
σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το κέικ και μετά βάζουμε στο ψυγείο να δέσει.
Αφήστε το βράδυ να δέσει και μετά μπορείτε να το απολαύσετε.
Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή
Find more delicious recipes here