Πίτσα στο ταψί με λουκάνικο κουνουπίδι και μανιτάρια

Μου αρέσει πολύ η ιδέα του κουνουπιδιού στην πίτσα, καθώς προσθέτει μια ωραία υφή και γεύση, ενώ παράλληλα μειώνει τους υδατάνθρακες.

Τα μανιτάρια προσφέρουν ένα γήινο άρωμα και μια πλούσια γεύση, ενώ το λουκάνικο δίνει μια ωραία πινελιά αλμυρής νοστιμιάς.

Είμαι σίγουρος ότι η πίτσα σας θα είναι γευστική και χορταστική, ιδανική για ένα οικογενειακό δείπνο ή ένα πάρτι με φίλους.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές ή τσίλι.

Υλικά 🛒

500g λουκάνικο χωριατικο
1 μικρό κουνουπίδι
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
300g Μανιτάρια σε φέτες
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ριγανη
1 βάζο (400g/380ml) Σάλτσα ντομάτας
200g Μοτσαρέλα τριμμένη
Πεπερόνι σε φέτες για από πάνω
Μαύρες ελιές σε φέτες για από πάνω
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος:

Βγάζουμε το περίβλημα από το λουκάνικο και το θρυμματίζουμε.
Μαγειρέψτε το κουνουπίδι αλλά όχι εντελώς. Αν τα μπουκετάκια είναι μεγάλα κόψτε τα στη μέση διαφορετικά αφήστε τα ολόκληρα.
Σωτάρουμε το λουκάνικο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όλα.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, μέχρι να μυρίσει.
Προσθέστε τη σάλτσα ντοματας, αλατοπιπερώστε, 2 κουταλάκια του γλυκού ριγανη.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε ένα πυρεξ.

Πασπαλίζουμε την κορυφή με την τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετούμε ομοιόμορφα το πεπερόνι και τις ελιές σε φέτες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι άκρες. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα ιταλικά καρυκεύματα και σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα και σκορδόψωμο.

Απολαμβάνω! 😊

H συνταγή είναι απο το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστό σκορδόψωμο (μπαγκέτα Caprese.) 🍅🌿🥖

γεμιστό σκορδόψωμο

Σήμερα ταξιδεύουμε στην ιταλική κουζίνα με αυτό  το νόστιμο γεμιστό σκορδόψωμο ή αλλιώς μπαγκέτας Caprese.
Το γεμιστό ψωμί Caprese είναι ένα νόστιμο ορεκτικό ή ορεκτικό που ξεκινά με ένα καρβέλι ψωμί, κομμένο σε φέτες και γεμισμένο με πέστο, ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα και αλλειμενο με σκόρδο και ψημένο μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να λιωσει το τυρί

Υλικά 🛒

1 γαλλική μπαγκέτα
250g φέτα ή μοτσαρελα
2-3 ντομάτες
1/2 φλιτζάνι Πεστο βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220C.
Κόβουμε φέτες στο ψωμί αλλά όχι μέχρι το τέλος.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσουν την υγρασία.
Απλώνουμε το πέστο βασιλικού ανάμεσα στο ψωμί σε φέτες.
Γεμίστε 1 φέτα ντομάτα και φέτα ή μοτσαρέλα σε κάθε τσέπη.
Τοποθετήστε το ψωμί σε χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο μαζί σε ένα μικρό μπολ. Αλείφουμε με πινέλο όλη την κορυφή του ψωμιού.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβουμε σε φέτες/χωρίζουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ γιαουρτιού: Το μυστικό για το τέλειο σιρόπιασμα
Επόμενο άρθροKοτόπιτα της Β.Ηπείρου