Η συνταγή της πορτοκαλόπιτας με κρέμα της Νεκταρίας Κοκκινάκη είναι μια κλασική συνταγή που ακολουθεί τα παραδοσιακά ελληνικά αρώματα και γεύσεις. Η ζύμη είναι αφράτη και νόστιμη, ενώ η κρέμα είναι βελούδινη και αρωματική.

Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, πορτοκάλι και μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να γίνει είτε στο χέρι είτε με μίξερ.

Η κρέμα φτιάχνεται με γάλα, αυγά, ζάχαρη, κορν φλάουρ, σιμιγδάλι και πορτοκάλι. Η κρέμα είναι εύκολη στην παρασκευή και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί.

Η πορτοκαλόπιτα με κρέμα της Νεκταρίας Κοκκινάκη είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε για ένα οικογενειακό γλυκό είτε για μια γιορτινή περίσταση.

Ακολουθούν μερικές λεπτομέρειες για τη συνταγή που μου άρεσαν ιδιαίτερα:

  • Η χρήση φρέσκου πορτοκαλιού για τη ζύμη και την κρέμα προσθέτει μια πλούσια γεύση και άρωμα.
  • Η προσθήκη σιμιγδαλιού στην κρέμα δίνει μια βελούδινη υφή.
  • Η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να γίνει από αρχάριους στην κουζίνα.

Συνολικά, η συνταγή της πορτοκαλόπιτας με κρέμα της Νεκταρίας Κοκκινάκη είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό. Θα την ξαναφτιάξω σίγουρα!

https://exchange.glomex.com/video/v-cyc039tm19p5?integrationId=4059a117lratine6

Υλικά

Για πορτοκαλόπιτα
2 πορτοκάλια
7 αυγά (παγωμένα)
300γρ. ζάχαρη
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20γρ. μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
Χυμό από πορτοκάλια
500ml νερό
500γρ. ζάχαρη

Κρέμα
1L γάλα
100γρ. κόρν φλάουερ
150γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το χυμό για το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα πορτοκάλια με αρκετό νερό για μισή ώρα, σουρώνουμε από το νερό και στύβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια σε multi και αφήνουμε κρυώσει.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το μπεικιν παουντερ.
Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν βγάλουμε από το φούρνο τρυπάμε την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα και σιροπιάζουμε.

Φτιάχνουμε τη κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε και αυτό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει με τη θερμότητα.
Απλώνουμε τη κρέμα πάνω στη πορτοκαλόπιτα και σκεπάζουμε με μεμβράνη, να εφάπτεται πάνω στη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τρις ώρες, κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Η πιο Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα

Συστατικά

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πορτοκαλί, μισό

Κέικ:
500gr συσκευασία ζύμης φυλλώματος
3 πορτοκάλια
5 αυγά
250 γρ γιαούρτι
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο, χωρισμένο
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Συνδυάστε 2 φλιτζάνια ζάχαρη, νερό και κανέλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Στυψτε το χυμό πορτοκαλιού
και προσθέστε το μισό χυμό. Φέρτε σε βρασμό και βράστε έντονα για 8 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ενώ προετοιμάζετε το κέικ.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Λιπάνετε ελαφρά ένα ταψί 22×33 εκ με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τα φύλλα από τη συσκευασία. Κόψτε κάθε φύλλο σε κομματια και συσσωρεύστε τα στο ταψί. Αφήστε το τεμαχισμένο φυλό να στεγνώσει λίγο ενώ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα συστατικά. Κόψτε 1 πορτοκάλι στην μέση και κόψτε το μισό πορτοκάλι σε πολύ λεπτές φέτες μισοφέγγαρα για να διακοσμήσετε το κέικ. Ξύστε και στύψτε τα υπόλοιπα 2 1/2 πορτοκάλια.

Βήμα 4
Συνδυάστε χυμό πορτοκάλι, ξύσμα πορτοκαλιού, αυγά, γιαούρτι, ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε μαζί με υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρώσει, περίπου 2 λεπτά. Ρίχνουμε μείγμα πορτοκαλιού και αυγού πάνω στο τεμαχισμένο φυλό στο ταψί. Ανακατέψτε τα πάντα απαλά για να διασφαλίσετε ότι το μείγμα των αυγών κατανέμεται ομοιόμορφα. Γαρνίρετε από πάνω το κέικ με τις φέτες πορτοκαλιού.
Βήμα 5
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι απο πάνω να χρυσήσει και ψηθεί, περίπου 45 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε αμέσως το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό κέικ. Αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 1 ώρα, έως ότου το μεγαλύτερο μέρος του σιροπιού εμποτιστεί. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΤο ρυζόγαλο της Αργυρώς
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες κοκκινιστές!!