Ψαροκεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:
350 γρ μπακαλιάρο, φιλέτα χωρίς πέτσα και 350 γρ. αφαλατωμένος μπακαλιάρος
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
ξερό ψωμί 50 γρ
Τριμμένο λευκό πιπέρι, μαϊντανός, αλάτι + κορν φλάουρ (για το αλευρωμα)

Για τη σάλτσα ντομάτας:
800γρ ντομάτες αλεσμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ ζάχαρη
100 ml. λευκό κρασί
Μαύρο πιπέρι, αλάτι, κύβος ζωμού ψαριού
μαϊντανό, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Τρίβω το ψάρι στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψωμί. Έπειτα ζυμώνω το μείγμα με τα μπαχαρικά, το αυγό και το αλάτι, με λαδωμένα χέρια σχηματίζω κεφτεδάκια, τα τυλίγω σε κορν φλάουρ και τα αραδιάζουμε σε ταψί ή σε χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να σταθούν περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.

Ζεσταίνω ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζω μέσα τα κεφτεδάκια σχεδόν μέχρι να είναι έτοιμα ώστε να μείνουν ελαφρώς ωμα στο κέντρο.
Τα βάζω σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι βάζω τις σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μαύρου πιπεριού.
Όταν τα φύλλα δάφνης αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, προσθέτω τις αλεσμένες ντομάτες.

Όταν οι ντομάτες αρχίσουν να βράζουν, προσθέτω τη ζάχαρη, τον κύβο ζωμό ψαριού και το λευκό κρασί. Το αφήνω να σιγοβράσει σκεπασμένο σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη μέση του ψησίματος προσθέτω τα κεφτεδάκια και το αφήνουμε να πήξει στο επιθυμητό πάχος της σάλτσας. Πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο αλάτι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή Απόλαυση