Ψωμάκια φούρνου με μανιτάρια σκόρδου , και τυρί παρμεζάνα.

Ήθελα να τα σερβίρω με το φιλέτο μας που έχουμε για αργότερα, αλλά αποφάσισα να τα φτιάξω για μεσημεριανό γεύμα, τα απόλαυσα καθώς έχουν γίνει τρομερά ζουμερα και νόστιμα… εναι τέλεια👍

Απλά συστατικά

2 ψωμάκια φουρνου στη μέση και φρυγανισμένα
230gr μανιτάρια σε χοντρές φέτες είναι πολύ νόστιμα ή απλά χρησιμοποιήστε ό,τι είναι διαθέσιμο 👍
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
60gr βούτυρο
Παρμεζάνα 110gr τριμμένη συν επιπλέομ για γαρνίρισμα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκόψτε και ψιλοκόψτε 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι και πιπέρι

Ορίστε λοιπόν…….

Λιώστε το βούτυρο και το λάδι μαζί σε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, μόλις το μείγμα βούτυρο-λαδιού αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες
Ανακατέψτε τα μανιτάρια μέσα στο καυτό λάδι και το βούτυρο μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα
Αφήστε τα μανιτάρια να πάρουν όσο χρώμα θέλετε ή όσο χρώμα θέλετε….3 έως 5 λεπτά….,
Τώρα γυρίστε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά και το ίδιο και από αυτή…….Μετά από 2 λεπτά αφαιρώ το τηγάνι από τη φωτιά……
Ανακατεύω το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2 λεπτά χρησιμοποιώντας την υπολειπόμενη θερμότητα του τηγανιού για να ψηθεί.


Προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό….για ένα λεπτό ακόμα.
(Ας φρυγανίσουμε λοιπόν τα ψωμάκια μέχρι να γίνουν τραγανά)
Ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού ώστε να μαλακώσει το τυρί και να καλυφθούν τα μανιτάρια με λίγο από όλα 👍.
Δοκιμάστε τα μανιτάρια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται……
Τοποθετήστε το μισο ψωμακι σε ένα πιάτο και προσθέστε από πάνω τα μανιτάρια
Προσθέστε περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό 🌿
Προσθέστε το άλλο μισο ψωμάκι απο πάνω 👍
Λοιπόν, αυτό είναι το μεσημεριανό γεύμα σήμερα

Απολαύστε το

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψωμάκια με μπύρα

Ψωμάκια με μπύρα

Υλικά:

750 γρ αλεύρι
7 γρ μαγιά ξερή
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου

Προετοιμασία:

Στο κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά ξερή, το ελαιόλαδο και σταδιακά προσθέτουμε την μπύρα, ζυμώνουμε μια ζύμη απαλή, ελαφρώς κολλώδη.

Μην ανησυχείτε για αυτό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.


Ρίχνουμε τη ζύμη που έχουμε ζυμώσει σε μια πιατέλα πασπαλισμένη με αλεύρι. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζύμη και το αλεύρι και πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας να σχηματιστεί ένα μικρό παραλληλόγραμμο.


Κόβουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και τεντώνουμε το καθένα ώστε να φτάσει στο μέγεθος του ταψιού του φούρνου.
Αραδιάζουμε σε χαρτί ψησίματος, κάνοντας πιέτες με χαρτί για να ξεχωρίζουν τα κουλούρια μεταξύ τους.


Θα χρειαστείτε δύο φύλλα χαρτιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και βάζουμε ένα μπολ με νερό στον πάτο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τομές στα ψωμιά και ψήνουμε μέχρι να γίνουν.

Καλώς ήρθατε στη μαγειρική ομάδα μας

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με πατάτες στο φούρνο…δείτε το μυστικό ψησίματος με λαδόκολλα
Επόμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και ντοματίνια