Σιμιγδαλένιος Χαλβας σοκολάτα

Αυτός ο Χαλβάς είναι όνειρο!

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο. Ο χαλβάς είναι αφράτος, μελωμένος, και η σοκολάτα του δίνει μια πλούσια γεύση.

Λατρεύω:

  • Την εύκολη εκτέλεση της συνταγής, που την κάνει ιδανική για όλους, ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.
  • Την πλούσια γεύση σοκολάτας που συνδυάζεται τέλεια με τον σιμιγδαλένιο χαλβά.
  • Την αφράτη υφή του χαλβά που λιώνει στο στόμα.
  • Το πολύ οικονομικό κόστος της συνταγής.

Σίγουρα θα φτιάξω ξανά και ξανά αυτό το γλυκό!

Προτείνω:

  • Να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για extra φρεσκάδα.
  • Να γαρνίρετε με κομμάτια σοκολάτας και ενα σιρόπι σοκολατας
  • Να σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!

Υλικά

4 φλιτζανια τσαγιου νερο
2 ζαχαρη
1 κουτ.σουπας μελι
Με τα παραπανω βραζω το σιροπι

1 φλιτζανι τσαγιου ηλιελαιο
2 φλιτζανια χοντρο σιμιγδαλι
120 γρ κουβερτουρα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5-10 λεπτά.

Ταυτοχρονα βάζω το ηλιελαιο σε μια κατσαρολα λιγο να ζεσταθει κ προσθετω χοντρο σιμιγδαλι.
Ανακατευω με κουταλα ξυλινη ωσπου να χρυσαφισει το σιμιγδαλι
Μολις παρει χρωμα ριχνω το σιροπι καυτο με προσοχη κ λιγο λιγο ανακατευοντας συνεχως.
Ο χαλβας εινσι ετοιμος οταν ξεκολλαει απο τον πατο κ τα τοιχωματα της κατσαρολας.
Κλεινω το ματι κ προσθετω την κουβερτούρα που εχω κοψει σε κομματια.
Αν θελω ριχνω κ σταφιδες ,καρυδια,σμυγδαλα κλπ.Αφηνω λιγο να κρυωσει κ τοποθετω σε φορμα.
Όταν κρυώσει εντελώς αναποδογυρίζω κ σερβίρω!

Η Συνταγή είναι της κας Aristea Aleksiou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αλάδωτος Χαλβάς

Αυτός ο χαλβάς δεν είναι απλά ένα γλυκό, είναι μια εμπειρία! Η πλούσια γεύση του κακάο αγκαλιάζει το βελούδινο ταχίνι, ενώ τα τραγανά καρύδια προσθέτουν μια αξεπέραστη υφή. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων που θα σας αφήσει με την επιθυμία για περισσότερο.

Τι κάνει αυτόν τον χαλβά ξεχωριστό:

  • Χωρίς λάδι: Η ελαφριά του υφή τον καθιστά ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, χωρίς να στερούνται την απόλαυση.
  • Πλούσια γεύση: Το κακάο και το ταχίνι δημιουργούν ένα γευστικό ντουέτο που θα σας μαγέψει.
  • Τραγανή υφή: Τα καρύδια προσθέτουν την τέλεια πινελιά υφής, κάνοντας κάθε μπουκιά ακόμα πιο απολαυστική.

  • Εύκολος στην παρασκευή: Μπορείτε να τον φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Είτε είστε λάτρης του χαλβά, είτε απλά ψάχνετε για ένα υγιεινό και γευστικό γλυκό, ο Αλάδωτος Χαλβάς με κακάο, ταχίνι και καρύδια είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.

Μην τον χάσετε!

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Μάννα ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1,5 κουταλιές κακάο
  • 1/2 κουταλάκι ταχίνι (προαιρετικά)
  • Καρύδια τριμμένα
  • Γλυκό του κουταλιού (για διακόσμηση)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη. Βάλτε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
  3. Ρίξτε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο και το ταχίνι (αν θέλετε). Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τον χαλβά σε μια φόρμα.
  5. Πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια και γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού.
  6. Αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει.
  7. Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στον χαλβά σας, όπως σταφίδες, cranberries, ή ψιλοκομμένα φρούτα.
  • Αν θέλετε ο χαλβάς σας να είναι πιο γλυκός, μπορείτε να προσθέσετε λίγη περισσότερη ζάχαρη.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος γλυκού του κουταλιού θέλετε για να διακοσμήσετε τον χαλβά σας.
  • Ο χαλβάς μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου για έως και 3 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτες & Κασερόπιτες κουρού: Φτιάξτε τες μόνοι σας με αγάπη!
Επόμενο άρθροCheesecake Φράουλα: Γιατί η Ζωή Είναι Πολύ Μικρή για Χάλια Cheesecake