Σκορδοψωμάκια με μοτσαρέλλα

Πολυ νοστιμα και μυρωδατα Σκορδοψωμάκια με μοτσαρέλλα και βουτυρακι που λιωνουν… ενα διαφορετικο και γευστικο ψωμακι δοκιμαστε το και θα σας ενθουσιάσει

Υλικά

160 ml γάλα
4 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας) στιγμιαία ξηρή μαγιά
30 γραμμάρια (3 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
200 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνι) δυνατό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις
4 γραμμάρια(1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
25 γραμμάρια (2 1/2 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο
160 γρ.τυρί μοτσαρέλα

Σάλτσα σκόρδου

20 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
7 γραμμάρια (1/2 κουταλιά της σούπας) λιωμένο σκόρδο
15 γραμμάρια (1 1/2 κουταλιά της σούπας) ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας ξερό μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι ,το αλάτι,το βούτυρο.Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο αλεύρι την βγάζουμε απ το μπολ και την μεταφέρουμε στον πάγκο της κουζίνας στον οποίο έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
Την ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε σε 16 κομματάκια.Τα πλάθουμε μπαλάκια τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τ αφήνουμε 10 λεπτά.
Έπειτα ένα ένα το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και βάζουμε στο κέντρο λίγο τυρί μοτσαρέλλα.
Το κλείνουμε, το πλάθουμε μπαλάκι και βάζουμε από κάτω το σημείο που το κλείσαμε σ ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Τα σκεπάζουμε και τ αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Τα αλείφουμε με γάλα αν θέλουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.
Σ ένα μπολάκι μικρό βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα σκόρδου.Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τα ψωμάκια απ τον φούρνο και τα αλείφουμε με τη σάλτσα.Τα πασπαλίζουμε με το τυρί και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά.Βγάζουμε απ τον φούρνο και απολαμβάνουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

ΣκορδοΨωμάκια 😊

ΣκορδοΨωμάκια

Συστατικά:

Αλεύρι τόσο όσο να γίνει μια μαλακή ζύμη

250 ml – γάλα
50 γραμμάρια – μαργαρίνη
1 κ.γ. – λάδι
1 κ.γ. – ζάχαρη
0,5 κουτ. – αλάτι
1 τεμ – αυγά
35 γραμμάρια μαγιά

Για τη σάλτσα:
Σκόρδο
Φυτικό λάδι

Παρασκευή:

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη μαργαρίνη μέχρι να διαλυθεί η μαργαρίνη, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, κάνουμε ψωμάκια στην επιφάνεια, κόβουμε τις κορυφές με ψαλίδι όπως θέλουμε ή τις αφήνουμε στρογγυλές, αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι (πασπαλίζω και με chia). Ψήστε μέχρι να γίνουν.

Προετοιμασία της σάλτσας:
Πολτοποιήστε το σκόρδο μέσω μιας πρέσας σκόρδου, ψιλοκόψτε τον άνηθο, προσθέστε αλάτι στη γεύση και προσθέστε φυτικό λάδι, ανακατέψτε τα πάντα.
Χωρίζουμε τα τελειωμένα ψωμάκια και τα περιχύνουμε με σάλτσα σκόρδου.

Νόστιμααααααααα 😋😋😋

ΠΗΓΗ: Маргарита Міхайлуц-Павлович

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο τυραμισού πανετόνε
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια σε κουρκούτι με κρέμα γάλακτος.