Το κέικ είναι υπέροχο, πολύ σοκολατένιο, αέρινο, αφράτο και όχι πολύ γλυκό. Μου άρεσε!
Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει σοκολατόπιτα έτσι, σας το συνιστώ σίγουρα.
Φτιαξτε το, δεν θα το μετανιώσετε! Νόστιμο! Και ναι, δεν θα γευτείτε καθόλου το κολοκυθάκι.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. ζάχαρη
100 ml. ηλιέλαιο
Πρέζα αλάτι
2 αυγά
1/2 φλ. γιαούρτι (125 ml)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλ σόδα φαγητού
1/2 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
60 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κουτ.γξ στιγμιαίος καφές (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

350 γρ. κολοκυθάκια (τριμμένα με φλούδα)
60 γρ. μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)

Για τη διακόσμηση:

30 γρ. μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 30×22 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 27-28 εκ.
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μιξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη , αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίξτε τον καφέ (αν χρησιμοποιείτε) και το ηλιέλαιο λιγο λιγο και και χτυπήστε καλα με το μιξερ.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Εναλλάξ προσθέστε το μείγμα των στερεών υλικών κοσκινισμενο με το γιαουρτι στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Τέλος, ενσωματώστε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Ψήσιμο:
Απλώστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την τρυπήσετε στο κέντρο της πίτας.

Διακόσμηση:
Ενώ η πίτα είναι ακόμα ζεστή, λιώστε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βαλτε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα καντε μια μικρη τρυπουλα και διακοσμήστε την επιφάνεια της πίτας.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε κομμάτια.