Υλικά
✅Για μπισκότα:
Αυγά – 2 τεμ.
Ζάχαρη – 100 g (1/2 φλιτζάνι)
Φυτικό λάδι (ηλίανθος) – 80 ml (1/3 φλιτζάνι)
Ξύσμα λεμονιού – 1 τεμ.
Χυμός λεμονιού – 50 ml (3 κουταλιές της σούπας)
Αλεύρι – 380 γρ (3 φλιτζάνια)
Μπέικιν πάουντερ – 12 γρ (2 1/2 κ.γ.)
✅Για πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη – 80 γρ (1/2 φλιτζάνι)
✅Μαγειρεύουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C .
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το φυτικό λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε ξανά.
Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε σταδιακά το ξηρό μείγμα στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετήστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί. Αφήστε περίπου 5 εκ. ανάμεσα στα μπισκότα.
Ψήστε για 12 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε σε ταψί για λίγα λεπτά και μετά μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίστε τα εντελώς κρυωμένα μπισκότα με ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.
Απολαύστε το γεύμα σας!❤️