Tουρλού!

Διαφήμιση

Το Τουρλού είναι ένα στιφάδο λαχανικών που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία λαχανικών από το ψυγείο σας.
Η μαμά μου το έφτιαχνε κάθε εβδομάδα όταν μεγαλώναμε και μου αρέσει να το φτιάχνω ακόμα. Είναι υπέροχο με ελιές Καλαμών, φέτα, σχοινόπρασο και λίγο ελαιόλαδο!

Υλικά

4 μεσαίου μεγέθους πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε κύβους
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
3 κοτσάνια σέλινο κομμένο σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κονσέρβα/βάζο ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 μεσαίου μεγέθους γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές της σούπας ή περισσότερο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
Νερό ή ζωμός λαχανικών
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας και το κέτσαπ και μετά τις πατάτες. Προσθέστε αρκετό νερό ή λαχανικά για να καλύψετε όλα τα λαχανικά.
Μαγειρέψτε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μου αρέσει πιο στεγνό, αλλά αν το θέλετε λίγο πιο ζουμερό, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό.
Σερβίρετε περιχυμένο με ελαιόλαδο, με ψωμί φρέσκο και ελιές Καλαμών.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Sylvia A Rombis

Διαφήμιση

Διαφήμιση