Τυροπιτάκια με το πιο αφράτο ζυμαράκι, μία συνταγή για τραγανά και γευστικά τυροπιτάκια με ζουμερό γέμισμα, φτιαγμένα με το πιο αφράτο και εύκολο ζυμαράκι!

Υλικά

για την ζύμη:
150γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ ηλιέλαιο
200γρ γιαούρτι στραγγιστό (2%)
9γρ ξηρή μαγιά
2κγ αλάτι
1κγ ζάχαρη
1 αυγό
650γρ αλεύρι (γοχ)
Υλικά για την γέμιση:
200γρ τυρί φέτα
2κσ γιαούρτι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε ολα τα υλικά εκτός από το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
3. Μόλις αρχίσει να δημιουργείται ζυμαρακι, ρίχνουμε και την τελευταία δόση από το αλεύρι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά
4. Αφήνουμε στην ακρη την ζύμη να ξεκουραστεί για 50-60 λεπτά
5. Κόβουμε σε ζυμαρακια των 50γρ περίπου
6. Ανοίγουμε με το χέρι, βάζουμε γέμιση και κλείνουμε καλά.
7. Δίνουμε το τελικό σχήμα και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω
8. Περνάμε με αυγό
9. Ψήνουμε στους 180° για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο)

Υγ. Η γέμιση μπορεί να είναι οποιαδήποτε σας αρέσει. Την επόμενη φορά θα τα κανω με κοτόπουλο και κρεμα τυρί. Επίσης η ζύμη μπορεί να γίνει και γλυκιά με 2 αλλαγές στις αναλογίες της ζάχαρης και του αλατιού (2 κουταλάκια ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι)

Προηγούμενο άρθροΤα Κοκάκια του Γιώργου Ζώλη
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο με ρυζάκι στο φούρνο (Χύτρα & Φούρνος)