☀️ Tυροπιτάκια παραλίας αρωματικά, τραγανά εξωτερικά και μαλακά μέσα, θα γίνουν το αγαπημένο σνακ όλης της οικογένειας. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

500 gr. αλεύρι για κέικ
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 gr
Ηλιέλαιο όσο το κεσεδάκι γιαουρτιού
3 αυγά ( το 1 γιά άλειμα )
300 gr φέτα τριμμένη
1 πρέζα αλάτι
Σόδα στη μύτη του κουταλιού
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα 2 αυγά, το αλάτι και τη σόδα.
Προσθέστε το αλεύρι και τη φέτα και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πάρτε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάστε τα σε μπαλάκια. Στη συνέχεια, πατήστε τα ελαφρά με το χέρι σας για να σχηματίσετε μικρά πιτάκια.
Χτυπήστε ελαφρά το τρίτο αυγό και αλείψτε την επιφάνεια των πιτακιών. Πασπαλίστε με σουσάμι.
Τοποθετήστε τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Tips:

Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα τυριά όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Αυτά τα τυροπιτάκια είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στην παραλία, σε ένα πικνίκ ή ως συνοδευτικό σε μια σαλάτα.

Η Συνταγή είναι της κας Αφροδιτη Ροβιθη