Τηγανίτες Κολοκυθιού

Τώρα που είναι η εποχή από τα κολοκυθάκια, τα απολαμβάνουμε στο έπακρο, χρησιμοποιώντας τα για να ετοιμάσουμε πολλά πιάτα. Τα χρησιμοποιώ επίσης για πρωινό, χρησιμοποιώντας τα για να ετοιμάσω νόστιμες και αφράτες
τηγανίτες. Είναι τόσο νόστιμα που τρώγονται με τη μία. Ακολουθήστε τα συστατικά και τον τρόπο παρασκευής.

Συστατικά:

1 μεσαίο κολοκυθάκι,
2 αυγα,
1 ποτήρι (200γρ) ξινή κρέμα (20% λιπαρά) ή γιαουρτι,
200 γρ αλεύρι,
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη μαγειρική σόδα.

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα που θα κάνουμε είναι να τρίψουμε τα κολοκυθάκια. Γεμίζουμε ένα ποτήρι 200 ​​γρ με τα κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά εδώ. Χτυπάμε.
Ρίχνουμε επίσης την ξινη κρέμα ένα ποτήρι. Το βάζουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά για να δράσει η μαγειρική σόδα.
Η ζύμη για τις τηγανίτες είναι έτοιμη. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε καυτό τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά
με καπάκι και από τις δύο πλευρές. Οι τηγανίτοι κολοκυθοκεφτέδες σερβίρονται με γιαούρτι.

Καλή όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΈνα λαχταριστό και ζουμερό ρολό με ροδάκινα
Επόμενο άρθροΤα Σμυρνέικα κουλουράκια της Ρούλας