Tυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά και για τη γέμιση μπορείτε να βάλετε περισσότερα από ένα τυριά ή να προσθέσετε και αλλαντικά. Εγώ σας γράφω την αυθεντική συνταγή μόνο με τυρί φέτα.

Υλικά

για την Ζύμη

250γρ βούτυρο
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό

για την Γέμιση

350γρ τυρί φέτα
2 αυγά ( το ένα για το άλειμμα)
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύεται με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνεται μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνεται λίγο να ξεκουραστεί και ύστερα παίρνετε μικρές μπαλίτσες. Πιέζετε με τα χέρια σας τη ζύμη να ανοίξει και να γίνει μία στρογγυλή βάση. Γεμίζετε με τυρί και κλείνετε τις άκρες, πατώντας με ένα πιρούνι. Αλείφετε με ασπράδι αυγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 C

Tip: Αν δείτε ότι η ζύμη σας βγει σφιχτή προσθέστε λίγο λαδάκι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡαβανί με πορτοκαλάδα…από τα πορτοκάλια, μαζεμένα από τον κήπο μου στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΚριθαράκι στην κατσαρόλα…μαμαδίστικο φαγητό