Τηγανίτες κολοκυθιού (κολοκυθοκεφτέδες)

Εκτός από γευστικότατες, οι τηγανίτες κολοκυθιού είναι και ιδανικά θρεπτικές. Γεμάτες με βιταμίνες και φυτικές ίνες, αποτελούν ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα που ταιριάζει σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κύριο γευμα.

Συστατικά

3 και μισή κούπα κολοκυθάκια τριμμένα
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι (55 g) βούτυρο (λιωμένο)
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Τρίψτε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε το για 10 λεπτά, το αλάτι θα απελευθερώσει το περιττό νερό από τα κολοκυθάκια, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια για να στύψετε και να στραγγίσετε το περιττό νερό.
Μόλις τα στυμμένα κολοκυθάκια μπουν σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν πάουντερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατέψτε μαζί.

Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
στο τηγάνι, μόλις ζεσταθεί χρησιμοποιήστε το εγραλειο για το παγωτο για να βάλετε ίσες μερίδες στο τηγάνι, κατάφερα να κάνω 4 τη φορά, αφήστε το να ψηθεί για λίγα λεπτά από το αναποδογυρίστε περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά επαναλάβετε με την επόμενη παρτίδα

H Συνταγή είναι της κας Angela Constantinidis

 

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με Ζουμερό Καπνιστό Χοιρομέρι σε Κρεμώδη Σάλτσα
Επόμενο άρθροKουλουράκια με καλομποκάλευρο και τυριά