Συστατικά

Γέμιση
1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
240 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
1 φλιτζάνι αρακά
150γρ μανουρί κασσερι ή τυρί μοτσαρέλα, κομμένα σε κύβους 1,5εκ

Ρύζι
1 ½ φλιτζάνια ρύζι  Καρολίνας 
2 αυγά ελαφρώς κτυπημένα
1 πρέζα ελληνικού σαφράν
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή τυρί παρμεζάνα

Επικάλυψη
2 αυγά ελαφρώς κτυπημένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φρυγανια τριμμένη, οσο απαιτείται
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το σκόρδο. Προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τσιγαριστεί.
Ρίξτε το κρασί τον ντοματοπολτό και μετά το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Προσθέστε τον αρακά περίπου 10 λεπτά πριν το βγάλετε από την φωτιά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Ανακατέψτε τους κύβους τυριού.
Όσο περιμένατε την γέμιση να σιγοβράζει, μαγειρέψτε το ρύζι  4 φλιτζάνια σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, στραγγίξτε.
Όταν το ρύζι κρυώσει, ανακατέψτε  δύο αυγά, το τριμμένο τυρί και το σαφράν. Ακολουθήστε με αλάτι και το πιπέρι.
1ο Μπωλ-Χτυπήστε μαζί τα υπόλοιπα δύο αυγά. 2 Μπώλ-Ριξτε 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι με αλάτι και πιπέρι σε ένα πιάτο ή ένα ρηχό μπολ. 3ο Μπωλ – Τοποθετήστε περίπου 1 φλιτζάνι φρυγανιά σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ.

Σχηματίστε τις μπάλες του ρυζιού:

Πάρτε μια ποσότητα ρυζιού στο μέγεθος του γκολφ και το διαμορφώστε σε μια μπάλα. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα ή τον δείκτη σας, κάντε μια εσοχή στη σφαίρα και γεμίστε με περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα κιμλα. Πατήστε  για να σφραγίσει, κρατώντας το σχήμα μιας μπάλας. Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθεί το ρύζι και το γέμισμα.
Ζεσταίνετε μερικά εκατοστά λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα . Περάστε πρώτα τις μπάλες του ρυζιού  από το αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό, στη συνέχεια στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσήσει και να είναι τραγανή. Βγάλτε τες με κουτάλα και αποστραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΜπουκίτσες Κεικ με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΕκπληκτικό κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο