Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι (κατά προτίμηση)
1-2 κουταλιές της σούπας γιαουρτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη.
Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζουμε αμέσως. Το αλάτι θα βοηθήσει να βγάλουν περισσότερο ζουμί.
Στύβουμε καλά τις πατάτες μέσα στο σουρωτήρι για να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χυμός.
Στον πάτο του σουρωτηριού θα συσσωρευτεί άμυλο πατάτας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γιαουρτι και το άμυλο πατάτας στις τριμμένες πατάτες.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στύβουμε ξανά ελαφρά το μείγμα για να αφαιρέσουμε τυχόν επιπλέον υγρά.
Τηγάνισμα:
Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα των πατατών και σχηματίζουμε μικρές τηγανίτες.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Συμβουλές:
Για πιο τραγανές τηγανίτες, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι στο μείγμα.
Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά, όπως δυόσμο, άνηθο ή ρίγανη.
Σερβίρετε τις τηγανίτες πατάτας ζεστές ή κρύες, ως συνοδευτικό ή ως κυρίως πιάτο.