Τηγανιτό Κουνουπίδι

Χρειάζεστε λοιπόν:

1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
4 αυγά
1/2 πακέτο αλεύρι καρύδας/σιτάρι, καλαμπόκι/
αλάτι για γεύση
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβω το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, τα πλένω και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν.

Τηγανιτό Κουνουπίδι
Όταν γίνουν, στραγγίζω το νερό και τα αφήνω να κρυώσουν. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά, χωριστά ανακατεύω το αλεύρι καρύδας με αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Ρολάω πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τηγανίζω σε δυνατή φωτιά.

Ετοιμοoooo!

Η Συνταγή είναι από το Изпитаните рецепти на Марчето

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαλάτα Ταμπουλέ με κουνουπίδι

ταμπουλέ με κουνουπίδι

Η Συνταγή είναι από το misshealthyliving.gr

Συστατικά

500 γρ κουνουπίδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
10 γρ πέστο βασιλικού (στο τέλος θα βρεις link για τη συνταγή)
20 γρ πέστο δυόσμου (στο τέλος θα βρεις link για τη συνταγή)
30 γρ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ σκόρδο λιωμένη
λεμόνι και ξύσμα λεμονιού
αλάτι κατά βούληση
ελαιόλαδο κατά βούληση

Οδηγίες

1 Πλένεις και καθαρίζεις το κουνουπίδι
2 Αφαιρείς τα σκληρά μέρη του
3 Κόβεις τα μπουκετάκια και τα τοποθετείς λίγα-λίγα στο μπλέντερ. Λίγα -λίγα ώστε να τριφτούν και όχι να λιώσουν
4 Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς το τριμμένο κουνουπίδι και προσθέτεις όλα τα υλικά
5 Ανακατεύεις, δοκιμάζεις και προσθέτεις επιπλέον αλάτι και λεμόνι ή ό,τι άλλο θεωρείς πως χρειάζεται
6 Σκεπάζει με μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες (όσο μένει γίνεται πιο γευστικό)

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά κολοκυθόπιτα…σαν μπακλαβά: Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει
Επόμενο άρθροΜπέργκερ με σπιτικούς κεφτέδες και καραμελωμένα κρεμμύδια! 🍔🍔🍔🍔